28. maaliskuuta 2017

Kevätpipoja paidoista


Villapipot on jo siivottu odottamaan ensi talvea ja trikoopipot kaivettu esille. Ja olihan se pakko ommella taas muutama uusikin pipo. Meillä lähes kaikki trikoopipot on ommeltu vanhoista paidoista ja legginseistä, niin nämäkin.

Ompelin tytöille kaksi uutta pipoa. Toiseen käytin polvesta reikiintyneitä legginsejä. Mustista tuli päällipuoli ja kuviollisista vuori. Lahkeissa edessä ollut sauma jäi näkyviin pipoon. Jotain koristettakin piti pipoon kehitellä, joten kokeilin ommella rikkinäisen sukan varresta rusetin. Nämä sydänsukat olivat joskus yhdet esikoisen lempisukista ja kyllä harmitti, kun ne kuluivat varpaista puhki. Nyt toinen sukka on tallessa hänelle aiemmin ompelemassani käärmeessä ja toinen tässä pipossa. Mustan paidan helmaosasta ompelin vielä pipoon sopivan tuubihuivin.





Taannoin saimme ison kasan vaatteita, osa meni käyttöön sellaisenaan ja osa päätyi tuunattavaksi. Eräässä reikiintyneessä paidassa oli iso tiikerin kuva, jonka halusin saada talteen. Se sopi juuri ja juuri pipoon. Vuorikankaaksi päätyivät pallolegginsit. Paita oli sen verran pitkä, että helmaosasta sain ommeltua vielä tuubihuivinkin.



 
Kaipasin myös itselleni uutta pipoa. Pipon ulkopuolen ompelin paidasta, jossa oli reikäneulosta. Ajattelin, että olisi hauskan näköistä, jos rei'istä pilkistäisi joku kivan värikäs kangas. Sovittelin pipoon monenlaisia paitoja, mutta loppujen lopuksi päädyin kuitenkin tylsästi siniseen. Eivät nuo reiät nyt niin paljon erotu, mutta sopiipahan ainakin tyyliin :) Ompelin myös tähän pipoon koristeeksi sukkarusetin. Aika kiva tästä piposta tuli, se on nyt ollut käytössä koko alkuviikon.



 

Pipoja ommellessani tuli mieleeni, että ohuemmallekin pipolle voisi olla käyttöä, joten ompelin itselleni vielä toisenkin pipon. Tämä pipo on yksinkertainen. Leikkasin kappaleet paidan helmasta, jolloin pystyin hyödyntämään paidan helmapäärmeen sellaisenaan.





Pipoissa alkaa nyt olla hyvin varaa valita, eikä haittaa, vaikka joku hukkuisikin. Materiaalia olisi vielä vaikka kuinka moneen pipoon, mutta ehkä nämä alkavat jo riittää.

4 kommenttia:

  1. Kaikki kivoja, tuo tiikeripipo erityisesti.

    VastaaPoista
  2. Ihania pipoja!
    Löysin blogisi tänään ja kaikkia ihanuuksia olet tehnyt. Tosi taitava tekijä olet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Ja tervetuloa blogini pariin. Kävin katsomassa teidän blogianne ja hienoja pipoja oli sielläkin :) Varsinkin virkatut koristeet näyttivät kivoilta.

      Poista