27. huhtikuuta 2017

Adagio-huivi


Neuloin itselleni pitkästä aikaa suorakaiteen muotoisen pitsihuivin. Halusin huivista hartioille laitettavan, sellaisen jota voisi käyttää vaikka kesämekon kanssa lämmikkeenä. Tästä huivista tulikin ihana - kevyt ja ohut, mutta kuitenkin lämmin.Huivin päissä on leveähkö reunapitsi, keskiosassa toistuu melko yksinkertainen pitsineulekuvio. Ohjeessa huivin molemmat päät oli neulottu erikseen ja yhdistetty niskassa, mutta itse neuloin keskiosan yhdellä kertaa eli ensin neuloin huivia toisen pään reunapitsiin asti. Sitten neuloin toisen pään reunapitsin erikseen ja yhdistin kappaleet reunapitsin jälkeisillä aina oikein -kerroksilla.

Tämä huivi oli pitkään minulla bussineuleena ja jossain vaiheessa tuntui, ettei neule edennyt ollenkaan. Lopulta aloin neuloa sitä myös iltaisin telkkaria katsellessani ja yllättävän nopeastihan se valmistui. Mallineule oli sen verran helppo, että sen oppi nopeasti ulkoa.

Lankana minulla oli Fyberspates Scrumptious Lace, jonka olin hankkinut joskus huivilangaksi. Langan väri vaihtelee jonkin verran valosta riippuen. Välillä se näyttää harmaammalta ja välillä ruskeammalta. Huivin leveys on pingotuksen jälkeen 44 cm ja pituus 163 cm. Aika hyvän kokoinen siitä tuli hartioilla pidettäväksi. Nyt pitää vain odotella sellaisia säitä, että tarkenee pitsihuivi harteilla.


Lanka: Fyberspates Scrumptious Lace (Eau de Nil)
Puikot: 4 mm 


 

4 kommenttia: