11. huhtikuuta 2017

Ystävänpäiväsukat 2017


Sukkani valmistuivat sopivasti pääsiäiseksi. Innokkaasti aloitin niitä neulomaan alkuvuodesta. Neuloin yhden sukan kerrallaan, joten ystävänpäiväksi ne eivät ehtineet valmistua. Lisäksi sukat joutuivat odottamaan viimeistelyä luvattoman kauan. Lopulta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, olihan pääsiäinenkin jo tulossa. Eihän siinä lankojen päättelyssä ja sukkien höyryttämisessä loppujen lopuksi kovin kauan mennyt. Nyt on sitten hienot sukat ensi talveksi. Ja taitaa niille olla käyttöä vielä tänä keväänäkin, sen verran koleaa säätä on pääsiäiseksi luvattu.



Neuloin sukat keskimmäisellä leveydellä, koska halusin varsista sellaiset, että ne mahtuisivat farkun lahkeen päälle. Aika pitkät nämä sukat ovat, ulottuvat polvitaipeisiin asti. Näin pitkiä sukkia en olekaan tainnut aiemmin neuloa.

Pohjaväriksi valitsin mustan ja kuvioväreiksi pinkin ja valkoisen. Vähän epäröin tuon pinkin kanssa, yleensä kun en mitään pinkkiä käytä. Näihin sukkiin se sopi kuitenkin hyvin ja olen kyllä tyytyväinen valintaani. Mustaa lankaa kului hiukan toista kerää, valkoista ja pinkkiä jäi reilusti jäljelle. Käyttämäni puikot olivat paksummat kuin ohjeessa, koska kirjoneuleessa käsialani on sen verran tiukkaa. Näistä tuli juuri sopivat, jalkaterää tosin jouduin hiukan lyhentämään.



Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5 mm

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti