2. huhtikuuta 2019

Crystal Bright Cardigan




Erilaiset kaarrokeneuleet viehättävät minua, yksi eniten käyttämistäni villatakeista on muutama vuosi sitten neulomani kaarrokeneuletakki, jonka kaarrokkeessa on erilaisia mallineuleita. Olen haaveillut toisesta samantyyppisestä takista. Aiemman takin neuloin Dropsin Hortensia Cardigan -ohjeella ja Dropsin ohjeista löytyi toinenkin kiva malli, Crystal Bright Cardigan.

Halusin neuloa takin alpakkalangasta, se on lämmin ja miellyttävä materiaali. Kolme vuotta sitten neuloin alpakkatunikan, jota käytinkin paljon. Viimeisen vuoden aikana se on kuitenkin jäänyt aika vähälle käytölle. Tunika tuntuu usein sisätiloissa liian lämpimältä, villatakit ovat siitä mukavia, että ne voi avata, jos tulee liian kuuma. Viime talvena neuloin alpakasta kaarrokeneuleen joka sopii paremmin ulkoiluneuleeksi kuin tuo tunika. Päätinkin purkaa tunikan ja neuloa sen uudelleen villatakiksi.

Ylhäältä alas neulotun paidan purkaminen sujui helposti. Tosin kainalot olivat runsaan käytön seurauksena hiukan huopuneet, mutta lanka oli vielä aivan kelvollista uudelleen neulottavaksi. Lankaa oli tunikassa vain 300 g, enkä ollut aivan varma sen riittävyydestä. Rohkeasti ryhdyin kuitenkin neulomaan. Neulepinta oli ennen kastelua aika epätasainen, mutta alpakkaneule siliää kastellessa huomattavasti. Ja aivan siistihän tästäkin tuli.




Aivan tarkasti en ohjeessa pysytellyt. Ohjeesta poiketen neuloin nappilistan ainaoikein-neuleena ja hihansuihin neuloin samanlaisen joustinneuleen kuin helmassakin. Lanka loppui kaarrokkeessa hiukan kesken, mutta ohjeen mukaan neuloessa pääntiestä olisikin saattanut tulla liian tiukka. Sain mielestäni pääntien ihan siistiksi ohjetta hiukan muokkaamalla ja lankakin riitti juuri ja juuri.




Tästä takista tuli juuri niin ihana kuin toivoinkin. Kaarrokkeessa on yhdistelty kauniisti pitsi- ja palmikkoneuleita, ja reikärivit helmassa ja hihansuissa ovat kiva yksityiskohta. Napit vaihdan vielä, kunhan löydän paremmat. Halusin saada takin nopeasti käyttöön, joten ompelin siihen kotoa löytyneistä napeista sopivimmat. Tämä on kyllä aika näppärää, että neulevaatteen voi neuloa uudelleen eri malliin, kun kaipaa vaihtelua. Olen useammankin vaatteen uudistanut tällä tavoin. Toisaalta jotkut neuleet ovat sellaisia, että niitä tulee pidettyä vuodesta toiseen ilman kyllästymistä. Tätä takkia tulee kyllä varmasti käytettyä jatkossakin.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti