17. helmikuuta 2016

Alpakkatunika

Nyt ei tarvitse pakkasella palella, sillä neuloin itselleni lämpimän tunikan. Minulla oli 300g alpakkalankaa, jolle piti keksiä jotain käyttöä. Halusin neuloa tällä kertaa puseron ja lisäksi käyttää langan mahdollisimman tarkkaan, joten päädyin neulomaan puseron ylhäältä alas raglanhihoilla.Aloittaessani en tiennyt, kuinka pitkälle lanka riittäisi. Ajattelin, että hihat saisivat tarvittaessa jäädä vajaamittaisiksi. Halusin puseroon mieluummin vähän pidemmän helman. 

Aloituksen silmukkamäärään ja levennyksiin katsoin vähän mallia eri ohjeista, muuten mittailin ja laskeskelin silmukat itse. Sivuille tein muutamia kavennuksia ja levennyksiä saadakseni neuleeseen muotoa. Neuloin ensin helmaa jonkin matkaa, sen jälkeen siirryin neulomaan hihoja. Lankaa oli vielä sen verran jäljellä, että päätin neuloa hihat täyspitkiksi. Lopun langan käytin helmaan, ja ihan hyvän pituinenhan siitä tuli. Helmaan ja hihansuihin neuloin joustinneuletta.


Jossain välissä sovittaessani neuletta aloin epäillä kaula-aukon olevan turhan suuri, etenkin jos se vielä käytössä venähtäisi. Olin neulonut kaula-aukkoon joustinneuletta 1 oikein 1 nurin. Mietin, miten saisin sen pienemmäksi mahdollisimman helposti. Päädyin poimimaan kaula-aukon reunasta silmukat ja neuloin niillä vielä vähän matkaa samanlaista joustinta. Ainakaan omaan silmään tuo ei ihan huonolta näytä. Tosin nyt mietin, tuliko siitä liiankin ahdas. Onneksi tuo lisäys on helppo purkaa, jos alkaa ahdistaa.

Malli: raglan ylhäältä alas
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3,5 mm 

Niin kiva tästä puserosta tuli, että on ehkä tehtävä toinen samalla mallilla jostain kesäisemmästä langasta. Alpakka on sen verran lämmintä, että tämä neule taitaa sopia parhaiten talvipakkasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti