1. helmikuuta 2016

Valkoinen villatakki

Sain syksyllä lahjaksi kirjan Sukupolvien silmukat. Kirjassa on ohjeita neulottuihin ja virkattuihin sukkiin ja lapasiin, joiden mallit ovat peräisin Karjalasta. Ohjeiden lisäksi kirjassa on myös runsaasti taustatietoa sekä tarinoita. Tästä kirjasta tulikin syksyn mittaan neulottua useammat lapaset, joista suurin osa sujahti joululahjapaketteihin.


 

Kun lisäksi joululahjatoiveina oli villasukkia, aloin syksyn sukka- ja lapasputken jälkeen kaivata isompaa neuletyötä. Malleja tutkittuani päädyin neulomaan itselleni takin tällä ohjeella. Käyttämäni lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten jouduin hiukan muokkaamaan silmukkamääriä. Pari vuotta sitten neuloin itselleni villatakin, jonka palmikkokaarrokeeseen en ollut tyytyväinen. Harkitsin takin purkamista jo tuolloin, mutta nyt sain sen vihdoin tehtyä ja käytin langan uudelleen. Ja se kyllä kannatti, koska uudesta takista tuli juuri sopiva ja kaikinpuolin ihana.


 
Ohje: Hortensia Cardigan
Lanka: Novita Florica
Puikot: 3,5 mm

 Ihastuin kaarrokkeen mallineuleeseen, muuten takki onkin sileää neuletta. Joustinneulereunusten oikeat silmukat neuloin joka toisella kerroksella kiertäen. Nappilistan tein ohjeen mukaisesti. Saa nähdä, lörpähtääkö se käytössä.


Ja onnistuneen takin innoittamana onkin nyt pusero puikoilla, tällä kertaa lankana on alpakkaa. Ihmeen hyvin olen jaksanut nyt neuloa sileää neuletta. Tämän jälkeen tekeekin varmaan taas mieli neuloa sukkia ja lapasia.
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti