15. marraskuuta 2016

Kaarrokeneule takkina

Neuloin toisenkin kaarrokeneuleen, tosin tällä kertaa takkina. Värit vaihtuivat myös aivan erilaisiin sävyihin. Vähän jännitti, miltä tämä väriyhdistelmä näyttäisi valmiina.

Lupasin taannoin neuloa molemmille tytöille villatakin tai -paidan. Värit he saivat itse valita. Esikoisen paidan esittelinkin jo aiemmin, se neulottiin aivan ohjeen mukaan värejä myöten. Kuopus taas halusi itselleen villatakin, mutta samalla kuviolla. Väreiksi hän valitsi turkoosin ja liilan. Liilasta valittiin tummempi ja vaaleampi sävy. Neuloin ensin puseron, jotta tutustuisin ohjeeseen. Siihen perään takin neulominen sujuikin hyvin. Neuloin takin kirjoneuleeseen asti tasona ja lopun suljettuna neuleena. Näin kirjoneuleen neulominen sujui helpommin. Lopuksi leikkasin takin kirjoneuleen kohdalta auki ja neuloin nappilistan.

Malli: Novita Kevät 2010
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 3,5 mm

Hyvinhän tämä malli näköjään toimii takkinakin. Ja ihan kiva tästäkin väriyhdistelmästä tuli. Tyttö ainakin ihastui takkiinsa. Miettiessäni värien sijoittamista kuvioon minulle oli heti selvää, että valkoinen väri tulee kuvion reunoille. Se rajaa mielestäni kuvion niin, että se erottuu riittävästi voimakkaasta pohjaväristä. Nappien väriksi valikoitui myös valkoinen, ihan siitä syystä, että näitä nappeja oli riittävästi.

Tekisi mieli neuloa itsellenikin paita tällä samalla mallilla, mutta värien suhteen en ole vielä pystynyt tekemään päätöksiä. Pohjaväri voisi ehkä olla vaaleanharmaa. Mutta se taitaa tulla ajankohtaiseksi vasta joulun jälkeen, nyt on sen verran salaisuuksiakin tehtävänä.


 

2 kommenttia:

  1. Upea! Värit sopii hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauska miten erilaiselta sama kuvio näyttää eri väreillä neulottuna.

      Poista