17. toukokuuta 2016

Echo Flower Shawl


Tämä huivi valmistui eilen. Olin jo pidempään suunnitellut uuden pitsihuivin neulomista, mutta langan valinnassa kului aikaa. Pari viimeisintä huivia olen neulonut villa-silkkilangasta, mutta tällä kertaa halusin pehmeämmän tuntuisen huivin. Lisäksi langan piti olla yksiväristä, jotta kuviot erottuisivat paremmin. Lopulta päädyin ostamaan vyyhdin Fil Royal-lankaa, joka on kokonaan alpakkaa. Osittain asiaan vaikutti se, että lanka sattui olemaan tarjouksessa. Lisäksi haluan päästä hypistelemään huivilankoja omin käsin, jotta tiedän miltä lanka tuntuu.


Malliksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen Echo Flower Shawl. Mallin kukkakuvio oli mielenkiintoisen näköinen, lisäksi reunus oli mielestäni kaunis. Huivi valmistui vajaassa kuukaudessa, 21.4. aloitin ja 16.5. huivi oli valmis. Tätä tuli neulottua vain iltaisin lasten ollessa jo nukkumassa, sillä se vaati keskittymistä. Kaavio ei sinänsä ollut monimutkainen, mutta minun oli vaikea hahmottaa sitä ja jouduin jatkuvasti seuraamaan piirrosta.


Virheitäkin huiviin tuli taas, väsymyksellä oli varmasti osansa asiassa. Kaikkia en jaksanut korjata. Yhden kerroksen tein kokonaan väärin, se näkyy valmiissa huivissa. Mutta pähkäilin asian niin, että koska koko kerros on väärin neulottu, ei se pistä niin paljon silmään mallia tuntemattomalle. Huivin kokoa ja langan menekkiä yritin vähän arvioida, ja koska mikään ei ole inhottavampaa kuin langan loppuminen kesken, päätin pelata varman päälle. Lankaa jäi loppujen lopuksi sen verran, että olisin ehkä voinut neuloa vielä yhden kukkakaavion, mutta riittävän suuri huivi on näinkin.

 
Tästä tuli aika ihana. Huivi on kevyt, mutta pehmeä, ja koska lankana on alpakkaa, se varmaan lämmittääkin jonkin verran. Huivi on riittävän suuri hartioilla pidettäväksi, mutta sen verran pieni, että sen voi halutessaan kietoa kaulaankin. Nypyt olisin ehkä voinut neuloa isommiksi, niin ne erottuisivat paremmin. Seuraavaan huiviin varaan kyllä sen verran lankaa, että voin neuloa suuren huivin, johon on ihana kietoutua.

 

 

3 kommenttia:

 1. Yksi kauneista näkemistäni pitsihuiveista. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään selailin eri malleja, mutta tämä vei voiton. Pidän erityisesti tuosta keskiosan kukkakuviosta ja reunus on myös kaunis.

   Poista
 2. Piti tietysti olla kauneimmista :)

  VastaaPoista