29. toukokuuta 2016

Murokakkumuunnelmia ja raparperimarenkia

Viime aikoina olen innostunut leipomaan murokakkuja. Vanha kakkuvuokani oli sen verran kulunut, ettei se houkutellut kakkuja leipomaan. Vaikka yritin voidella vuoan huolella, tarttui kakku aina jostain kohdasta kiinni. Sain joululahjaksi kaksi uutta vuokaa, joten nyt kelpaakin kakkuja leipoa. Kaikki alkoi aiemmin leipomastani sitruunakakusta, jonka leivottuani innostuin kokeilemaan erilaisia murokakkuja.Yhden kakun höystin suklaapalasilla. Pilkoin suklaan veitsellä palasiksi. En halunnut kakkuun suklaarouhetta, vaan kunnon palasia. Kakkutaikinan teen Kotiruoka-kirjan ohjeella. Perustaikinasta saa monenlaisia kakkuja makuaineita vaihtelemalla. Kakut on myös helppo pakastaa vierasvaraksi. Vaikka meillä ne kyllä useimmiten syödään ihan omalla porukalla.


Toiseen kakkuun laitoin kookoshiutaleita taikinan joukkoon, kun niitä sattui kotona olemaan. Kakun ulkonäössä kookoshiutaleita ei huomaa, mutta makua ne kyllä toivat hyvin. Näitä kakkuja en koristellut mitenkään, koska ne menivät pakastimeen. Sulatuksen jälkeenhän niihin voi sitten vaikka sirotella tomusokeria päälle halutessaan.

Raparperi on jo kasvanut sen verran, että siitä sai maistiaisiakin. Tällä kertaa valmistin raparperi-marenkitortun. Ohje on Siwan ja Valintatalon kirjasesta "Herkutellaan kesällä". Ohjeessa oli käytetty annosvuokia, mutta itse käytin yhtä isoa vuokaa. Kakkupohjan päällä on raparperihilloketta ja päällimmäisenä marenki. Raperperihilloketta voi samalla tehdä isomman määrän, sitähän voi käyttää muuhunkin. Se maistuu esimerkiksi maustamattoman jugurtin kanssa. Hyvältähän tuo raparperimarenki maistui, ohjeessa mainittua vaniljakastiketta meillä ei tosin ollut lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti