5. toukokuuta 2016

Vihdoinkin aurinkoa ja lämpöä

Vappu tuli ja meni, ja hieno sää on nyt jatkunut koko alkuviikon. Puuhaa tuntuu riittävän, enkä ole ehtinyt tännekään kirjoitella. Pihassa on riittänyt puuhaa: haravoimista, viljelylaatikoiden kunnostamista, kallion harjaamista, kitkemistä ja tietysti ihan vain katselua ja ihailua. Vihdoin kevätkukkaset ovat päässeet vauhtiin, joka päivä aukeaa uusia kukkia. 



Jouluruusukin tekee kovasti jotain uutta, toivottavasti myös kukkia. Päivänliljat ja kurjenmiekat puskevat jo kovasti maasta esiin. Muuten taitaa olla maa vielä sen verran kylmä, ettei monissakaan perennoissa näy vielä mitään eloa. Meidän piha on suurelta osin kalliota, joten se pysyy keväällä melko pitkään kylmänä. Talon päädyssä sijaitseva rinnepenkki on sentään jo lämmennyt ja kevätkaihonkukka puskee siinä tarmokkaasti esiin. Lehtien vihreä ja kukkien sininen hautaavat vauhdilla vanhat ruskeat lehdet alleen.


Taimet ovat lämpimien säiden myötä päässeet ulkoilemaan. Tomaatitkin ovat saaneet nauttia auringosta ja suurimmissa näkyy jo kukkanuppujakin.


Vihdoinkin se kevät tuli!






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti