9. toukokuuta 2016

Tennaritossut vauvalle ja tiskirättejä

Naapuriin syntyi äskettäin vauva, ja sain hyvän syyn tehdä pari pikkuista juttua. Kotoa löytyi sopivasti bambulankaa tumman- ja vaaleanvihreänä, se sopii hyvin kesäkäyttöönkin. Langoista riitti juuri sopivasti pikkuiseen myssyyn ja tossuihin.


Myssy on ihan peruspipo raidoilla ja joustinneuleella. Olisin tehnyt joustinneuleen vaaleanvihreällä, mutta lankaa oli sen verran vähän, ettei se olisi riittänyt. Ihan kivahan se on näinkin.


Tossuiksi virkkasin tennaritossut, joiden ohje on peräisin täältä. Virkkasin aika pienellä koukulla, jotta saisin tossuista riittävän tukevat. Bambu-puuvillasekoite on kuitenkin jonkin verran pehmeämpää kuin pelkkä puuvilla.Jokin aika sitten kauppareissulla poikkesin lankahyllyllä, josta tarttui kokeeksi mukaan kerä Novitan Cotton Linen -lankaa (70% puuvillaa ja 30% pellavaa). Ajattelin kokeilla, kuinka tämä lanka sopisi tiskirätteihin. Yleensä olen käyttänyt rätteihin Blend Bamboo -lankaa. Kerästä sain sopivasti kaksi rättiä. Nämä mallineuleet olen hyväksi havainnut, tykkään siitä että rättien molemmat puolet ovat samanlaiset. Reunaan virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita. Joihinkin rätteihin olen virkannut nirkko- tai simpukkareunuksen, mutta tällä kertaa lanka ei olisi sellaisiin riittänyt.

Nämä rätit voi vyötteen mukaan pestä 60-asteessa, olen kyllä bambulangasta neulottuja rättejäkin pessyt tuossa lämpötilassa ja ihan hyvin ovat sen kestäneet, tosin osa on hiukan kutistunut. Nyt pitää vain kokeilla, millaisia nämä uudet rätit ovat käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti