31. toukokuuta 2016

Kevätjuhla-asuEsikoisen kesäiset juhlamekot olivat käyneet pieniksi, joten kevätjuhliin tarvittiin uusi asu. Kaavaksi valikoitui Trumpet Flower (Ottobre 3/2012) ja kankaaksi kelpuutettin Eurokankaan palalaarista löytynyt raitakangas. Leveyden tein koon 128 ja pituuden koon 134 mukaan, mutta silti yläosasta tuli hiukan löysä. Eipä tuo nyt kovin paljon haittaa, ei sitä käytössä niin huomaa. Eipähän jää heti pieneksi. Ohjeen mukaiset tereet jätin tästä mekosta pois. En tiedä, olisiko nuo raidat pitänyt kohdistaa jotenkin, mutta ei kai se onnistu, kun alaosassa on nuo laskokset. Jälkikäteen hoksasin, että vyötärökaitaleen olisi hyvin voinut tehdä yksivärisestä kankaasta, silloin raitojen katkeaminen ei ehkä olisi niin haitannut.

Mekon kanssa sopii mielestäni hyvin äskettäin valmistunut lyhythihainen, edestä solmittava pitsijakku. Jakun kanssa ei tuo mekon yläosan löysyyskään niin haittaa. Jakun ohje on Suuri Käsityö-lehdestä 5-6/2015. Lankana on SvartaFåret Tilda. Puuvilla-akryylisekoite on mukavan pehmeää, vaikkakaan ei yhtä jämäkkää kuin pelkkä puuvilla.


Mekon helma on laskostettu, joten leveyttä helmalle tulee riittävästi. Koko mekko on vuoritettu. Yläosan vuoriksi laitoin pehmeäksi kulunutta vanhaa lakanaa ja alaosaan pinkkiä peruspuuvillaa, joka toimi aiemmin lastenhuoneen verhon alaosana. Ajattelin kokeilla, miten tässä toimisi ohuempi kangas päällä ja paksumpi alla. Käytännössä kai se sitten selviää, toistaiseksi ainakin näyttää minun silmääni ihan hyvältä. Jäykempi kangas antaa helmalle muotoa, mutta se ei kuitenkaan näytä liian raskaalta.

Eiköhän tällä asulla yhdet kevätjuhlat juhlita, toivottavasti kesän muutkin juhlat. Kustannukset eivät ainakaan nousseet turhan suuriksi, alle kympillä taisin selvitä kaikista hankinnoista. Ja raitakangasta jäi vielä johonkin toiseenkin kesävaatteeseen.

1 kommentti:

  1. Ihana asu, molemmat osat.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein ihanaa torstai iltaa sulle.

    VastaaPoista