8. kesäkuuta 2016

Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää


Lasten kanssa luettiin Risto Räppääjä -kirjaa ja mieleeni tuli, että voisipa yrittää virkata Riston. Kaikenlaisten hahmojen virkkaaminen on mukavaa puuhaa, mutta yleensä on kaikenlaista tarpeellisempaakin tehtävää. Sen verran jäi kuitenkin asia askarruttamaan mieltä, että oli pakko kokeilla, millainen virkatusta Risto Räppääjä -nukesta tulisi. Mallia katsoin kirjan kuvista. Ja olihan Riston seuraksi tietysti virkattava Nellikin.



Huppariin ei löytynyt juuri oikeaa vihreää, mutta lapset valitsivat tämän parhaaksi parista vaihtoehdosta. Aika monta nukkea on tullut virkattua ja näissä pääsin hyödyntämään samoja tekniikoita kuin aikaisemmissa nukeissa. Virkkasin ensin pään, ja vartalon siihen jatkoksi. Jalat ja kädet on virkattu erikseen ja ommeltu kiinni vartaloon. Nenä syntyi yhteen virkatuilla pylväillä, samoin peukalo. Riston vaatteet virkkasin erikseen, Nellin vaatteet taas vartalon mukana väriä vaihtamalla.



Riston hiukset on kiinnitetty solmimalla, Nellin hiuksia varten virkkasin kypärän, johon virkkasin roikkuvat hiukset ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla. Lankoina minulla oli erilaisia puuvillalankoja.

Nämä nuket ovat noin 15 cm korkeita eli aika pieniä. Aika hyvin löysin oikeat värit omista langoista, ihonvärisen ja vihreän langan ostin, mutta niille löytyy kyllä varmasti muutakin käyttöä. Näitä oli hauska virkkailla, eikä tässä hommassa loppujen lopuksi niin kauan mennyt.


2 kommenttia:

  1. Hyvin olet saanut näköiset. Tunnisti heti kuvasta tekstiä katsomatta.

    VastaaPoista