13. heinäkuuta 2016

Kaksi piirakkaa samalla ohjeella


Mustikat alkavat olla kypsiä, ja niitä onkin jo jonkun verran tullut poimittua. Osa mustikoista päätyi piirakkaan. Viikon reissun jälkeen kaapit olivat melko tyhjiä, mutta löysin ohjeen, johon kotoa löytyvät ainekset riittivät.

Tuntui tuhlaukselta laittaa uuniin vain yksi piirasvuoka, joten mustikkapiirakan lisäksi tein toisen raparperitäytteellä. Toisen piirakan kohdalla jouduin hiukan soveltamaan. Munia oli kaksi, mutta vehnäjauhot loppuivat kesken jo ensimmäisen piirakan kohdalla, joten jatkoin hiivaleipäjauhoilla. Raparperipiirakkaan käytin vain hiivaleipäjauhoja. Sokeri loppui myös kesken. Arvelin raparperin kaipaavan enemmän makeutta, koska sokeria oli niin vähän. Onneksi kaapista löytyi vadelmamuru-valkosuklaata, jota rouhin hiukan raparperien päälle.





 Ohje oli helppo, vatkainta ei tarvittu lainkaan. llä ohjeella tulee varmasti tehtyä piirakoita jatkossakin, sen verran hyvin ne perheelle maistuivat. Yllättäen raparperipiirakka vei voiton mustikkapiirakasta, ehkä valkosuklaa vaikutti asiaan.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä molemmat piirakat. Hyvä soveltaa, jos kaikkia aineita ei löydy, lopputulos oli silti varsin hyvä, luulisin :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä maistuivat molemmat piirakat. Olen muutenkin käyttänyt välillä hiivaleipäjauhoja piirakoihin, sopivat mielestäni hyvin varsinkin marja- ja omenapiirakoihin.

    VastaaPoista