18. elokuuta 2016

Leipää pitkästä aikaa

Kesällä on ollut niin paljon puuhaa, että leivän leipominen on jäänyt aika vähiin. Sämpylöitä olen välillä leiponut, mutta nyt leivoin pitkästä aikaa hiivaleipää. Tällä kertaa leivoin leivät reikäleipien muotoon ja lisäsin taikinan joukkoon auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Jauhoiksi laitoin hiivaleipäjauhoa, kauraleseitä ja -hiutaleita.



Tämä leipä olisi voinut olla vähän kauniimpikin, mutta hyvältä se maistui. Siemenet antavat mielestäni hyvin makua leivälle. Ja on jännä, miten samakin leipä maistuu hiukan erilaiselta muodosta riippuen. Ehkä tässä syksyn tullessa alkaa leivän leipominenkin taas innostaa. Helpostihan se sitten käy, kun leipomisesta tulee taas rutiinia.




Kaupasta tarttui jokin aika sitten mukaan uusin K-ruokalehti, jonka kannessa lupailtiin leipäohjeita ja -ideoita. Kokeiluun pääsivät "Helpot jogurtti-ruisrieskat". Helppo tämä ohje todella oli, ja tarvittavat aineksetkin löytyvät yleensä kotoa. Yhtä tummia kuin ohjeen kuvassa ei minun rieskoistani tullut, mutta hyvältä ne maistuivat. Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin. Rieskoja on helppo ja nopea leipoa vaikka iltapalalle.



Tekisi mieli leipoa taas näkkileipääkin, kun nyt vauhtiin pääsin. Ja onhan se tuore ruisleipäkin niin hyvää...

2 kommenttia:

  1. Siemennäkkäriä minäkin olen leiponut, se on hyvää.
    Tulee mieleen, ostin tollasen leivän missä oli auringonk.siemeniä.
    Seuraavana päivänä kun halkaisin palani,,,,,,,onko tämä homehtunut jo ? No ei tietenkään ollut, näky oli kuten sinun leivässäsi :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän homeiselta se kieltämättä näyttää :D Nuo kurpitsansiemenet ovat tuollaisia vihertäviä :)

      Poista