2. elokuuta 2016

Vielä kesäinen asu


Kesällä en ole juurikaan ehtinyt ommella, neuleeseen tai virkkaukseen on helpompi tarttua muiden puuhien lomassa. Nyt ompelukone oli kuitenkin kaivettava esille, sillä kuopuksen kaveri oli toivonut synttärilahjaksi samanlaista riisillä täytettyä koiraa, jonka ompelin aiemmin. Samalla hurautin pikaisesti yhden kesäisen asun tytöille. Kaavat asun molempiin osiin ovat jostain muinoin piirrettyjä, hyvin näköjään mahtuvat vielä.



Paidan kankaan löysin jo alkukesällä Eurokankaan palalaarista. Tällaista paitaa siitä suunnittelinkin, toteutus vain on jäänyt. Nauha löytyi omista varastoista, väri ei ollut ihan samaa sävyä kuin kankaan, mutta kuulemma kelpaa. Sehän on tosin helppo vaihtaakin, jos satun jonkun paremman löytämään. Joku taitos tuohon kankaaseen jäi, mutta eiköhän se käytössä siitä oikene. Tämä paita on varmaan mukavan vilpoinen hellesäällä.



Shortsien kangas on peräisin hameesta, se sopi mielestäni hyvin yhteen paidan kanssa. Kangas ei näytä kuvissa ihan samalta kuin luonnossa, kuviot erottuvat todellisuudessa paremmin. Kaava on joku housukaava, leikkasin vain lahkeet shortsimittaisiksi. Vyötärölle laitoin kuminauhan. Ensin levensin kaavaa, kun se tuntui kovin kapealta, mutta loppujen lopuksi jouduin kuitenkin sovituksen jälkeen kaventamaan sivusta hiukan.

Tämä oli aika pikainen ompelus, josko sitä sitten syksyllä jaksaisi taas enemmän istua ompelukoneen äärelläkin. Ompelin nyt vain yhden asun. Tytöt ovat nyt onneksi niin saman kokoisia, että ainakin kesävaatteet sopivat molemmille. Tämä asu menee todennäköisesti vielä ensi kesänäkin, ja onhan tässä vielä tätäkin kesää jäljellä. Heti tämä meni taas käyttöön.


 

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva asu tytölle. Toivotaan helle päiviä.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista