13. heinäkuuta 2017

Farkkutyyny terassille



Lepäilen mielelläni kesällä terassin penkillä. Silloin on mukava, kun selän taakse tai pään alle saa pehmeän tyynyn. Edellinen, kierrätyskankaista ommeltu päällinen oli jo kovin kulunut, joten uudelle oli tarvetta. Päätin ommella uuden päällisen vanhoista farkuista, joita on taas kertynyt varastoon useammat.




Koristeeksi tyynyyn ompelin aiemmin kesällä puuvillalankojen jämistä virkkaamani pyörylät. Pyörylöiden malli on Little Spring Mandala. Etsiskelin silloin malleja, joihin voisin jämälankoja käyttää ja tämä vaikutti kivalta. Jo pyörylöitä virkatessani minulla oli ajatuksena tyynynpäällinen, mutta ompelu on jotenkin jäänyt kesätouhuissa.




Eräänä sadepäivänä sain nyt viimein tyynyn ommeltua. Käytin siihen lahkeet rikkinäisistä farkuista. Lahkeen leveys ei ihan riittänyt, mutta onneksi löysin jostain ompeluksesta jääneen kangassuikaleen, jonka ompelin lahkeiden jatkoksi. Suikale oli jopa sopivasti toiseen päähän kapeneva, joten se sopi lähes täydellisesti hiukan alaspäin leveneviin farkun lahkeisiin.




Ompelin toiselle puolelle tyynyä kolme pyörylää ja toiselle puolelle yhden, sijoittelun ratkaisivat kuluneet kohdat kankaassa, jotka sain tällä tavalla peitettyä. Jätin päällisen toisesta päästä auki, jotta se on helppo irrottaa. Kiinnitykseksi ompelin farkkujen päärmeestä leikatut nauhat.

Tämä tyyny sopiikin hyvin yhteen pari vuotta sitten ompelemani penkin pehmusteen kanssa, johon käytin vanhoista farkuista leikattuja tilkkuja.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti