19. heinäkuuta 2017

PionitTämä kesä on ollut sen verran viileä, ettei villalankojen neulominen ole tuntunut ollenkaan liialliselta. Lainasin kirjastosta Lumi Karmitsan kirjan Villit vanttuut & vallattomat villasukat, jonka ostamistakin olen jossain välissä harkinnut. Kirjassa on monta kivaa ohjetta, niistä neuloin ensimmäiseksi Pionit.

Kirjan lapaset ovat mustavalkoiset, mutta halusin omistani pinkit. Talvella neulomistani Ystävänpäiväsukista oli jäänyt lankaa sen verran, että niistä riitti näihin lapasiinkin. Lanka tosin oli Nallea ohjeen 7 veljeksen sijasta, mutta arvelin sen sopivan. Ohjeessa mainittiin lapasten kooksi reilu naisen koko, eivätkä omat käteni ole kovin suuret, joten ohuemmalla langalla sain juuri sopivan kokoiset lapaset.

Neuloin joustinneuletta kaksinkertaisen määrän ohjeeseen verrattuna, koska mielestäni lapasissa pitää olla riittävän pitkät varret. Kummassakin lapasessa on kokonainen kukkakuvio niin, että puolet siitä on lapasen selkäpuolella ja puolet kämmenpuolella. Kun lapaset laittaa vierekkäin, yhdistyvät lapasten kuviot kokonaiseksi kukaksi.

Näistä tuli aika hauskat ja varmasti ihanan lämpöiset. Talvella sitten näitä käyttäessäni muistan kesän ja kauniit pionit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti