16. heinäkuuta 2017

NurmilintuNeuloin itselleni taas pari uutta huivia, niitä ei kai voi olla liikaa? Toinen huiveista odottaa vielä pingotusta, mutta ensimmäinen on jo valmis esiteltäväksi.

Olin varannut kesäiseen neuletakkiini Holst Garn Coast -lankaa 4 kerää, joista takkiin kului puolet. Niinpä lopuille oli keksittävä jotain käyttöä. Keväällä kaipasin villahuivien joukkoon lämpimämmillä säillä pidettävää, arkikäyttöön sopivaa huivia. Puikoille pääsi siis Heidi Alanderin Nurmilintu. Halusin nimenomaan kaulaan kietaistavan kokoisen huivin ja tämä malli vaikutti siihen sopivalta.

Huivi valmistui nopeasti, neuloin sitä lähinnä kirjaa lukiessa sekä matkoilla ja siitä huolimatta se oli valmis alle viikossa. Huivissa vuorottelevat aina oikein -osuudet ja pitsineule, joten vaihtelua oli riittävästi. Päättelyyn käytetty tekniikka oli minulle uusi, mutta siihen löytyi kyllä hyvät ohjeet. Nyt on sekin hallussa.
Mielestäni tämä huivi on kivan muotoinen, sen saa hyvin kietaistua kaulaan. Tätä tulee kyllä varmasti käytettyä. Yksi kerä lankaa olisi vielä jäljellä, siitä saatan neuloa huiviin sopivan myssyn. 

2 kommenttia:

  1. Kaunis!Voiko laittaa tilaukseen samantapaisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän, äkkiähän tuon tekee, jos langasta ja väristä sovitaan :)

      Poista