7. heinäkuuta 2017

Kesäinen neuletakki

Tämä takki valmistui jo juhannuksena, mutta nappien valitseminen ja kiinnittäminen jäi. Nyt se on kuitenkin tehty. Takista tuli juuri sellainen kuin toivoinkin, kevyt ja pehmeä ja pitsiäkin sopivasti. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan niin kuin ensin suunnittelin.




Keväällä aloin haaveilla kesäisestä neuletakista, joka sopisi mekkojen ja hameiden kanssa pidettäväksi. Langaksi valikoitui Holst Garn Coast, jota en ollut ennen kokeillut. Mielessäni oli selkeä kuva siitä, millainen takin pitäisi olla. Ajattelin päästä helpolla ja käyttää valmista ohjetta. Aloitinkin takin monta kertaa alusta useammalla eri ohjeella, mutta ikinä siitä ei tullut sellainen kuin toivoin.

Lopulta kyllästyin ohjeen etsimiseen ja päätin tehdä takin ilman ohjetta. Pitsineulekuvioiden kaaviot löysin vanhoista käsityölehdistä. Halusin selkään ja hihoihin jonkin leveämmän pitsineuleraidan ja etureunoihin kapeamman.




Etureunojen pitsikuvion vaihtumiskohta oli kuitenkin jotenkin epäselkeä, ja takin ollessa jo pitkällä hihojen alapuolella huomasin kuvion mutkittelevan aika lailla. En halunnut ruveta purkamaan lähes koko takkia, kun olin jo niin pitkälle päässyt. Mietin vaihtoehtoisia ratkaisuja ja lopulta päädyin leikkaamaan epäonnistuneen etureunan pois ja neulomaan uuden reunuksen poikittain etukappaleiden reunaan. Valitsin reunaan siksak-kuvion, jonka jälkeen neuloin vielä joustinneulereunuksen. Ja loppujen lopuksi tästä tulikin paljon hienompi kuin alkuperäinen. Kaula-aukon muodostakin onnistuin saamaan juuri sellaisen kuin halusin.




Lanka oli ihanaa ja sitä kului takkiin yllättävän vähän, vain hiukan päälle 100g. Tästä langasta voisi neuloa jonkun väljemmänkin neuletakin, siitä tulisi varmasti ihanan kevyt ja ilmava. Lanka on puuvillan ja villan sekoitetta, joten se sopii hyvin tällaiseen kesäneuleeseenkin. Nyt pitää vain toivoa loppukesälle lämpimämpiä säitä, jotta tätä tarkenee käyttää.



Malli: omasta päästä (raglan ylhäältä alas)
Lanka: Holst Garn Coast (Nimbus)
Puikot: 3 mm 



4 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis neuletakki!! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuli kyllä juuri sellainen takki kuin halusinkin: )

      Poista
  2. Nätti ja luovuutta käytetty tekemisessä��.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi jaksoin säätää tämän kanssa.

      Poista