14. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväleivontaa

Ystävänpäivän kunniaksi teki mieli leipoa jotain hyvää ja vähän tavallisesta poikkeavaa. Etsiessäni jotain, mihin voisin käyttää laskiaispullista yli jääneen mantelimassan, törmäsin tähän ohjeeseen. En ole ennen tehnyt masariineja, mutta päätin kokeilla niitä.


Paistoin leivokset silikonisissa muffinssivuoissa, joista ne irtosivat helposti. Leivosten reunat jäivät kuitenkin hiukan mataliksi, joten en saanut tomusokerikuorrutetta levitettyä ihan reunoja myöten. Lisäksi kuorrute loppui kesken, eikä uudesta annoksesta tietenkään tullut samanväristä. Hyvältähän nuo maistuivat kuitenkin.

Leivosten lisäksi leivoin ruisleipiä, vaihteeksi reikäleipien muodossa. Ruisleipää tulee leivottua aika säännöllisesti. Usein leivon pieniä ruisleipäsiä, mutta nämä reikäleivät olivat niin hyviä, että taidan tehdä niitä toistekin.


Ystävänpäivän innoittamana virkkasin myös muutaman sydämen langanjämistä, näitä on mukava ja helppo virkkailla. Olen välillä sujauttanut sydämen johonkin lahjapakettiin mukaan, ja ovathan ne kivoja oman kodin koristeenakin. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

 

3 kommenttia:

 1. Mmm, miten makoisilta leivät ja leivokset näyttävät! Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Pitäisköhän minunkin taas alkaa leipoa leipää. Se oli kuitenkin aika helppoa. Näyttävät niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivo ihmeessä. Ruisleivästä ainakin tulee aina hyvää, ei ole niin tarkkaa kohotuksenkaan kanssa. Eikä ole tosiaan vaikeaa. Ja ruisleipää tulee kuitenkin enemmän syötyä.

   Poista