19. helmikuuta 2016

Barbien vaatteita

Innostuin ompelemaan taas muutaman pienen vaatteen. Tämä on mielestäni paras tapa saada pienetkin kangaspalasetkin käytettyä. Vaatteiden ompelu on ruvennut sujumaan paremmin sen jälkeen, kun luovuin kaavoista. Minulla oli ongelmia saada kaavojen avulla leikatuista vaatteista istuvia. Nykyään laitan nuken kankaanpalasen päälle, leikkaan tarvittavat kappaleet ja ompelen. Jätän varsinkin joustaviin kankaisiin reilun saumanvaran ja kavennan sen ompelun jälkeen.

Kuluneet legginsit ja trikoopaidat ovat näihin hyviä, koska kankaan on oltava ohutta. Joskus onnistuin löytämään palasen ohutta ja joustavaa farkkukangasta, josta sain ommeltua farkkulegginsejä. Sukanvarsista olen ommellut monta paitaa Barbeille.

Ommellessa olen huomannut, että kaikki Barbiet eivät suinkaan ole samankokoisia. Etenkin kapeissa, vartalonmyötäisissä vaatteissa eron huomaa. Ommeltuani yhdet farkkulegginsit valmiiksi sain huomata, että yhdelle nukelle ne olivat sopivat, toiselle liian isot ja kolmannelle ne eivät mahtuneet jalkaan. Sopivien housujen löytäminen ei siis ole helppoa Barbeillekaan.


Ompelin kolme asukokonaisuutta. Yhteen kuuluu farkut, ohut trikootoppi ja lyhythihainen trikoonuttu. Mustien caprilegginsien kanssa voi pukea vaikka sukanvarresta ommellun hihattoman puseron. Juhla-asuksi ompelin lyhyen ja kapealinjaisen juhlamekon sekä hiukan juhlavamman takin, johon virkkasin reunuksen paljettilangasta.

Ompelin myös pari kesäistä vaatetta. Toiseen löytyi kiva printti lasten rikkinäisestä t-paidasta. Aina nämä ompelukset eivät onnistu niin hyvin, mutta usein ne vähän vähemmän onnistuneetkin kuitenkin kelpaavat leikkeihin. Vaatteista ei meidän Barbeilla ole pulaa, niitä löytyy nimittäin iso laatikollinen. Ideoita uusiin vaatteisiin tulee kuitenkin aina välillä, ja onhan ne päästävä myös toteuttamaan.

1 kommentti:

  1. Hienoja on. Barbien vaatteita oli kyllä mukava ommella. Ja kiva kun vähän epäonnistuneetkin kelpaavat leikkeihin.

    VastaaPoista