27. huhtikuuta 2016

KirjanmerkkieläimiäJoskus näin tämän tapaisen, kankaasta ommellun kirjanmerkin. Tulipa sitten mieleeni, että näitähän voisi virkatakin. Olen tehnyt muutaman jo aiemmin ja nyt virkkasin lisää. Näihin saa hyvin käytettyä pieniä langanjämiä, eikä aikaakaan kulu kovin paljon.


Periaate on hyvin yksinkertainen: kirjan väliin laitettavan osan virkkasin vuorotellen pylväillä ja kiinteillä silmukoilla, ja kiinnitin toiseen päähän erikseen virkatut tassut ja pään. Tuon litteän osan voisi yhtä hyvin virkata kokonaan kiinteillä silmukoilla, mutta halusin saada sen nopeammin valmiiksi. Käytin joka toisella kerroksella kuitenkin kiinteitä silmukoita, koska halusin siitä vähän tukevamman kuin pelkkiä pylväitä virkatessa olisi tullut.

Näistähän voisi tehdä vaikka mitä eläimiä. Virkkasin aiemmin hiirenkin, mutta sitä ei nyt löytynyt. Leijonaa voisi myös kokeilla ja käärmeen voisi tehdä, jos jättäisi tassut pois, ja mitähän vielä... Tällaiset kirjanmerkit ovat etenkin lasten mieleen. Näillä kavereilla vaan on taipumus välillä karkailla kirjan välistä leikkeihin :)1 kommentti: