20. marraskuuta 2016

Emoji-lapaset


Vihdoin nämäkin lapaset valmistuivat, vaikka monta mutkaa olikin matkassa. Esikoinen toivoi itselleen emoji-lapasia ja sellaisethan piti tietysti neuloa. Tyttö halusi lapasiin juuri nämä emojit, joten piirtelin kaaviot sen mukaan.

Aloitin lapasten neulomisen jo syyskuun alussa, mutta musta lanka loppui ensimmäisen lapasen jälkeen. Sitten kuluikin aikaa ennen kuin tuli muuta asiaa lankakauppaan, ja sain hankittua sitä lisää.


Vähän piti miettiä tuon kuvion toteutusta. Arvelin, että silmukoita jäljitellen ommeltuna musta lanka saattaisi pilkistää keltaisen alta. Niinpä päätin neuloa kuvion intarsiana. En ole ennen neulonut intarsiaa suljettuna neuleena, joten muutama video tuli aiheeseen liittyen katsottua. Hetken pähkäiltyäni sain neulottua kuvion ensimmäiseen lapaseen. Mutta välissä tekniikka ehti jo unohtua, joten toista lapasta neuloessa jouduin perehtymään aiheeseen uudelleen. Josko se nyt olisi jo jäänyt päähän niin, että ensi kerralla menisi helpommin. Pienet yksityiskohdat kirjoin lopuksi valmiiseen lapaseen.


Muutenhan nämä ovat ihan peruslapaset. Ranteeseen neuloin joustinneuletta. Peukalokiilaa en näihin tehnyt. Kuvion aloitin heti peukalon jälkeen ja aika hyvälle kohdalle se mielestäni tuli. Tuo kuvio voisi olla siistimpikin, mutta ehkä ensi kerralla menee jo paremmin. Langoista ei ole tarkkaa tietoa, musta lanka on ilmeisesti Vilmaa ja keltainen ehkä Nallea.

Esikoinen ainakin ihastui lapasiinsa, huomenna saa ne jo käyttöönkin. Tyttö on pitkin syksyä kysellyt, koska ne valmistuvat. Näillä keleillä onkin hyvä olla vaihtolapasia, aika äkkiä ne ulkona kastuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti