9. marraskuuta 2016

Karkkimuffinsseja


Viime aikoina meillä on herkuteltu karkkimuffinsseilla. Pätkikset ja Dumlet on jo testattu, seuraavaksi toivottiin Omar-muffinsseja. Ja erilaisia karkkejahan riittää...

Viikonloppuna meillä kävi vieraita, joille halusin leipoa jotain. Ensin ajattelin leipoa pitkästä aikaa Pätkiskakkua, mutta teinkin sen sijaan muffinsseja. Ohje löytyi Kinuskikissan sivuilta. Näissä muffinsseissa houkutteli suklainen sydän. Jokaisen muffinssin sisään laitettiin pätkispala, joka suli uunissa. Muffinssien pinta repeili paistaessa herkullisen näköisesti. Ohjeessa muffinssit oli kuorrutettu, mutta itse jätin kuorrutuksen pois ja sirottelin muffinssien päälle vain tomusokeria.Pätkismuffinsseja syödessä tuli mieleeni, että samalla ohjeella voisi tehdä myös Dumle-muffinsseja. Taikinan joukkoon laitoin Pätkisten sijasta paloiteltuja Dumleja ja jokaisen muffinssin sisälle yhden karkin. Aika samalta nämä muffinssit näyttivät päälle päin, mutta sisus oli Dumle-muffinsseissa kiinteämpi. Toffee säilyi paistaessakin hiukan sitkeänä, vaikka pehmenikin jonkin verran.


Itse pidin enemmän Pätkis-muffinsseista, mutta joidenkin perheenjäsenten mielestä Dumle-muffinssit olivat parempia. Herkullisia ne molemmat olivat joka tapauksessa. Nyt vaan muita karkkeja kokeilemaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti