11. marraskuuta 2016

Huovutettuja lapasia


Neuloin alkuviikosta kaksi paria huovutettuja lapasia. Nämä valmistuvat nopeasti isoilla puikoilla ja ovat ihanan lämpimät kovilla pakkasilla. Aiempina vuosina on valmistunut lapasia yksivärisinä, raidallisina, kirjotuilla ja virkatuilla koristeilla. Nyt kokeilin lapasiin kirjoneuletta, kun löysin kivalta näyttävän ohjeen.

Lanka: Hjertegarn Lima
Puikot: 6 mm 

Lapasista tuli hienot, mutta valitettavasti liian pienet meidän tytöille. Ohjeessa lankana oli Fritidsgarn, mutta siitä ei löytynyt oikeita värejä, joten päätin kokeilla toista lankaa. Tapani mukaan en tietenkään jaksanut huovuttaa mallitilkkua. Ehkä se olisi kannattanut tehdä, sillä lapasista tuli yllättävän pienet. Yritettiin niitä märkänä venytellä, mutta ei se auttanut, liian pienet olivat. Mutta eiköhän näille joku käyttäjä löydy... Seuraaviin lapasiin ostan kyllä Fritidsgarnia ja taidanpa tehdä ne aikuisten koolla. Ja ehkä maltan huovuttaa sen mallitilkunkin. Voihan olla, että nykyisessä pesukoneessa ohjelmat ovat sen verran tehokkaita, että lapaset huopuvat enemmän.

Kirjoneuleesta tuli mielestäni kauniin utuinen huovutettuna. Ehkä voisin haluta tällaiset itsekin. Kokoja oli onneksi sekä aikuisille että lapsille.


Yhdet viime talvena valmistuneet lapaset sain myös vihdoin koristeltua. Virkkasin niihin koristeeksi pienet pyörylät, joiden ohje löytyi kirjasta "75 virkattua pitsikuviota". Näissä lapasissa lankana on Drops Eskimo ja aika paksut niistä tuli, mutta ehkä niitä tulee kovilla pakkasilla käytettyä.

2 kommenttia:

  1. Tosi nättejä nuo kirjoneuleet huovutettuina ♥♥♥♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Sitähän voisi kokeilla muitakin kirjoneulemalleja.

      Poista