6. marraskuuta 2016

Neulotut nallet

 
Aiemmin syksyllä neuloin kaksi pientä nallea. Tarkoitukseni on neuloa vielä ainakin yksi, mutta nyt on sen verran kiireellisempää neulottavaa, että se saa jäädä tuonnemmaksi. Päätin kuitenkin esitellä nämä kaksi nallea nyt blogissakin, Instagramissa ja Facebookissa ne ovat vilahtaneet jo aiemmin.

Taannoin löysin lankavarastoistani reilun kerän vaaleanruskeaa Nordia Vauvalankaa, joka oli jäänyt jäljelle koirapenaaleja virkatessani. Hetken mietin, mihin sen käyttäisin. Sitten keksin, että neulon siitä nallen, jolla on villapaita yllään. Olen neulonut leluja sen verran vähän, etten uskaltanut ruveta ilman ohjetta neulomaan. Etsiskelin sopivaa ohjetta ja löysinkin sellaisen. Nalle sai ylleen jämälangoista neulotun villapaidan.


Kaikki lanka ei yhteen nalleen kulunut, joten neuloin vielä toisenkin. Tästä nallesta tulikin tyttö, ja se sai asukseen valkoisesta paljettilangasta neulotun puseron ja säärystimet. Ompelin vielä hameenkin kuminauhan pätkästä ja palasta pinkkä tylliä.


Lankaa on jäljellä sen verran, että saan vielä ainakin yhden nallen neulottua. Vaatteisiin sain taas käytettyä niitä pienimpiä lankanöttösiä. Ja asujahan näille voisi tehdä enemmänkin, sillä tein vaatteista sellaisia, että ne voi riisua ja pukea uudelleen. Hauskasti näistä kahdesta nallesta tuli vähän erinäköiset, vaikka neuloin ne samalla ohjeella.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka herttaisia! Aiotko tehdä joulunalleja? Olisivat hauska lahja pikkuväelle��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulunallet voisivatkin olla hauskoja. Kiitos ideasta! Pistän sen korvan taakse :)

      Poista