27. marraskuuta 2016

Sitruunajuustokakkua ja kanelipullaa


Tämä sitruunajuustokakku joutui oikeastaan vähän vahingossa leivontalistalle. Ostin jokin aika sitten epähuomiossa kaupasta sitruunan. Ja pitihän sille jotain käyttöä keksiä. Olisin tietysti voinut leipoa vaikka sitruunalla maustetun kuivakakun tai sitruuna-marenkipiiraan. Teki kuitenkin mieli kokeilla jotain uutta ja löysin tämän sitruunajuustokakun ohjeen. Kakussa oli mielenkiintoinen vaihtoehto keksipohjalle. Perinteinen rasvan ja keksimurun yhdistelmä tuntuu välillä turhan rasvaiselta, joten teki mieli kokeilla tätä Marie-keksien ja valkosuklaan yhdistelmää.

Kovin paljon vaivaa ei tämän kakun valmistamisessa tarvinnut nähdä. Täytteeseen tarvitsi ainoastaan vatkata kerma ja sekoittaa siihen tuorejuusto, sitruuna ja sokeri. Kasasin kakun suoraan lautaselle ja laitoin ainoastaan irtopohjavuoan reunan kakun tueksi. Huomasin vasta ainekset ostettuani, että kakku oli ohjeessa tehty pienempään vuokaan. Minulla ei niin pientä vuokaa ollut, joten kakku jäi hiukan matalammaksi. Ensi kerralla pitää ehkä tehdä puolitoistakertainen annos.

Kakku oli kyllä herkullista kaikkien mielestä. Täyte oli ihanan pehmeää, mutta jähmettyi kuitenkin ihan hyvin vietettyään yön jääkaapissa. Ja pohja sopi tähän hyvin. Vähän epäilin sen kasassa pysymistä, mutta suklaa sitoi keksinmurut hyvin. Tätä syödessäni tuli mieleeni, että tämän kakun voisi ehkä myös pakastaa ja syödä hiukan sulaneena, Joskus olen tehnyt jäädytettyä suklaajuustokakkua, jossa täyte oli muistaakseni hiukan samantapainen.


Pitkästä aikaa leivottiin myös pullaa. Sitä pitäisi leipoa useammin, niin hyvältä tuore pulla maistuu. Meillä on nyt paperisia pullavuokiakin, joihin korvapuustit tällä kertaa laitettiin. Heti niistä tuli jotenkin juhlavamman oloisia. Pullia riitti pakkaseenkin, sieltä niitä on kiva ottaa tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti