25. syyskuuta 2019

Harmaita asusteitaEtenkin aamuisin alkaa olla jo sen verran viileää, että pipo ja sormikkaat ovat tarpeen. Neuloin itselleni uudet asusteet kylmeneviin säihin.

Väriksi valitsin vähän tylsästi harmaan, koska sen väristä lankaa sattui olemaan runsaasti. Käytin myssyyn ja sormikkaisiin eri lankaa, joten aivan samaa harmaata ne eivät ole, mutta eipä tuo käytössä haitanne.
Tavalliset sormikkaat menevät nopeasti puhki sormenpäistä, eikä parsiminenkaan tahdo auttaa. Niinpä neuloin itselleni sormikkaat, jotka toivottavasti kestävät vähän kauemmin. Malli on kirjasta Sukupolvien silmukatKirkkosormikkaat Sakkolasta. Olen neulonut sormikkaat viimeksi vuosia sitten ja tuolloin sormien neulominen tuntui aika hankalalta. Niinpä en ole rohjennut ruveta niitä neulomaan. Mutta eihän tuo nyt mitenkään hankalaa ollutkaan.
Tämä malli on kyllä kaunis. Sormikkaissa on kaunis pitsiranneke ja kämmenselässä palmikoita. Kämmenpuoli ja sormet ovat sileää neuletta. Lankana minulla oli näissä harmaa Drops Fabel.


  

Neulottuani sormikkaat valmiiksi, muistin etten taida omistaa niihin sopivaa myssyä. Minulla oli ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa neuloa Marianne Heikkisen (Vanillawool) suunnittelema Sweet Almond Hat ja kun lankaakin löytyi sopivasti, otin sen puikoille.
Tästä myssystä tulikin aika kiva. Lankana käytin Hjertegarn Picchua, jota sattui varastoista löytymään lähes samassa värissä kuin sormikkaat. Erityisen kauniilta myssy näyttää ylhäältä päin katsottuna.
Kyllä nyt kelpaa hienostella syyssäässä uusissa asusteissa. Huivivarastosta taitaa löytyä sopiva huivikin näiden asusteiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti