3. syyskuuta 2019

VillapesuraidatHuiveja tulee näköjään neulottua aika säännöllisesti. Niihin ei tarvitse varata paljon lankaa ja malleja on lukemattomia. Paljon olen neulonut pitsihuiveja, mutta tällä kertaa valitsin mallin, jossa neulotaan pelkkää ainaoikeaa.


Viime syksynä ostin Kädentaitomessuilta vyyhdin kauniin väristä AkvarelliElli-lankaa. Ajatuksena oli neuloa siitä huivi itselleni, mutta sopivaa mallia ei meinannut löytyä. En halunnut kovin monimutkaista mallia, vaan sellaisen, jossa langan kaunis väritys pääsisi oikeuksiinsa. Lopulta päätin yhdistää sen valkoiseen lankaan ja neuloa raidallisen huivin. Malliksi valikoitui Villapesuraidat, joka neulotaan ainaoikeinneuleena kahdella värillä raidoittaen.
Mallissa minulle uutta oli yläreunan i-cord-reunus, joka jäi ainakin minulla hiukan kireäksi. Toisaalta se tekee huivista erityisen hyvin hartioille istuvan ja hartiahuivina tätä tulee varmasti eniten käytettyäkin. Huivin neulominen sujui nopeasti, raitojen rytmittyminen lyhennetyillä kerroksilla piti mielenkiinnon yllä. Hiukan poikkesin mallista neulomalla molemmat leveämmät raidat värikkäällä langalla, alkuperäisessä mallissa toinen neulotaan toisella ja toinen toisella värillä. Halusin kuitenkin huiviin enemmän tuota kauniin väristä AkvarelliElliä.
Tästä tuli kyllä kaunis huivi. AkvarelliEllin kauniit sävyt eivät pääse kuvissa aivan oikeuksiinsa, luonnossa ne ovat paljon voimakkaammat. Ja valkoinen raikastaa ja korostaa värejä. Tämä on ihana kietaista harteille, kunhan sää syksyn mittaan viilenee.
Lanka: AkvarelliElli ja Filcolana Arwetta
Puikot: 4,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti