19. syyskuuta 2019

Seasons of LoveKesän aikana valmistui myös ihanan kevyt neuletakki, jossa on vajaamittaiset hihat ja kaunis pitsi helmassa. Löysin mallin sattumalta ja ihastuin siihen heti. Olin kaivannut juuri tällaista kevyttä neuletta, jonka voisi tarvittaessa pukea hihattoman paidan tai mekon päälle. Malli on Mary Annarellan Seasons of Love. Langaksi valitsin Hjertegarn Wool Cottonin, josta neuloin aiemmin myös kesäisen topin.
Tämä malli vaatii mielestäni kevyen langan, jotta se laskeutuu kauniisti. Etureunaan neulotaan alaspäin levenevät liehukkeet, jotka voi kietaista päällekkäin tai antaa niiden roikkua vapaasti.
Neulominen aloitettiin ylhäältä. Kaulusta ja etureunoja reunustaa kapea pitsi, jossa onnistuin tekemään muutaman virheenkin, kun menin kerroksissa sekaisin. Onneksi se ei juurikaan valmiissa neuleessa erotu. Alareunaa koristaa leveämpi pitsi. Hihat neuloin hiukan kyynärpään alapuolelle ulottuviksi, se tuntui käytännöllisimmältä mitalta kesävaatteessa.

Tästä tuli ihana, voisin tehdä toisenkin vaikka pitkähihaisena ja villalangasta. Tämä vaate on sen verran kevyt, että sen voi kesällä ottaa vaikka laukkuun mukaan ja vetäistä tarpeen tullen ylle lämmikkeeksi.Lanka: Hjertegarn Wool Cotton
Puikot: 4 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti