5. maaliskuuta 2016

Appelsiinikakku

Appelsiineja on nyt tullut syötyä paljon ihan sellaisenaan, mutta teki mieli leipoa joku appelsiinileivonnainenkin. Päädyin tekemään appelsiinikakun, kun löysin hyvältä vaikuttavan ohjeen. Vieraitakin oli tulossa, joten se tarjosi hyvän syyn leipomiselle.


Kakku on ihan tavallinen kuivakakku, mutta se kostutettiin paistamisen jälkeen, mikä teki siitä ihanan mehevän. Minun kakustani tuli aika matala ja se kaipasi mielestäni jotain koristelua. Niinpä valutin tomusokerikuorrutetta raidoiksi kakun päälle.Appelsiiniohjeita tutkittuani halusin kokeilla myös appelsiinimarmeladin valmistusta. Joissakin ohjeissa hedelmät hienonnettiin sauvasekoittimella, mutta itse en halunnut ihan sileää marmeladia, joten pilkoin appelsiinit vain pieniksi paloiksi.

Hyväähän siitä tuli ja rakennekin oli riittävän kiinteä. Heti keittämisen jälkeen maku tuntui aika miedolta, mutta seuraavana päivänä se oli jo voimistunut hyvin. 

Ei meillä yleensä kaupasta appelsiinimarmeladia osteta, mutta ehkä tuota nyt tulee syötyä, kun sitä on valmiina jääkaapissa. Mietiskelin jo, että voisihan marmeladia laittaa vaikka suklaisen kääretortun täytteeksi.

2 kommenttia:

  1. Kakku oli hyvää. Marmeladikin hyvännäköistä. Mutta en ole "marmeladi-ihminen" joten jäi maistamatta. Kakkua voi kyllä kokeilla jos leipomaan innostuisi.

    VastaaPoista
  2. Oi nam��Voisi maistua mullekin sekä kakku että marmeladi!

    VastaaPoista