7. maaliskuuta 2016

Sukanvarsista väkerrettyä

Sukista kuluvat lähinnä terät, varret sen sijaan ovat yleensä hyvässä kunnossa. Olenkin ottanut sukanvarsia talteen. Aikuisten rikkinäiset sukat menevät meillä usein siivouskäyttöön. Lasten sukille taas olen yrittänyt keksiä muutakin käyttöä, niissä kun on yleensä kivoja kuvia tai kuvioita. Esittelen nyt muutamia juttuja, mihin olen sukanvarsia käyttänyt.

Joskus vuosia sitten näin jossain sukista tehdyt nuken sukkahousut. Valitettavasti en enää yhtään muista, mistä idean poimin talteen. Loistava idea joka tapauksessa! Meidän nukkevauvalla onkin useammat tyttöjen sukista ommellut sukkahousut, voi sitten valita paitaan tai mekkoon sopivat.

Sukkahousujen lisäksi olen ommellut nukelle myös sukkia rikkinäisten sukkien varsista, resori pitää sukat ylhäällä ja varren pituus riittää hyvin nuken sukkaan.

 
Sukanvarsista saa ommeltua myös monenlaisia paitoja Barbeille. Sukkaparista saa hyvin pitkähihaisen paidan: toisesta sukasta tulee vartalo-osa ja toisesta hihat. Tai yhdestä sukasta voi ommella lyhythihaisen tai hihattoman puseron. Myös kapeat puserot, joissa on iso kaulus on ommeltu yhdestä sukasta. Näihin tosin tarvitaan aikuisten sukka, lasten sukassa ei leveys riitä. Kuviot kääntyvät ylösalaisin, joten paitoihin kannattaa valita sukkia, joissa se ei haittaa.

 
Hihattimet valmistuvat näppärästi yhdestä sukan varresta. Ballerina sai myös hihattimeen sopivat pitkät säärystimet. Värikkäistä, kuviollisista sukista riitti materiaalia paidan lisäksi pipoon ja polvisukkiin.

 
Pehmolelujakin meillä on rikkinäisistä sukista ommeltu. Jossain olen nähnyt myös sukanvarsista ommellun ja vanulla täytetyn käärmeen. Katselin juuri siihen sopivia sukkia, josko sellaista kokeilisi. Reikiintyneitä sukkia on taas kertynyt aikamoinen kasa. Mielelläni otan vastaan myös uusia sukanvarsi-ideoita, jos jollain sattuu sellaisia olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti