20. maaliskuuta 2016

Puolukkakakkua ja piimäpiirakkaa

Näin sunnuntaina katsaus siihen, mitä tuli taas viikon varrella leivottua. Joka viikko näitä leipomuksia tuntuu syntyvän, kun nyt blogin myötä tulee niitä enemmän tarkkailtua. Ja onneksi syöjiäkin meidän perheestä löytyy.

Alkuviikosta uunissa oli kakulle sopiva kolo kiusauksen vierellä. Mietiskelin, minkä kakun leipoisin ja muistin pakastimessa olevat puolukat. Olisin voinut tehdä puolukkapiirakan, mutta se olisi ehkä kaivannut seurakseen vaniljakastiketta. Silmiini osui pehmeän puolukkakakun ohje ja päätin kokeilla sitä.

Kakusta tuli hyvä, pohja oli riittävän makea puolukoille. Varmuuden vuoksi lisäsin vielä kakun päälle raitoja tomusokerikuorrutteesta. Kun ei sitä vaniljakastiketta ollut, arvelin tomusokerin tuovan kakkuun sopivasti lisämakeutta. Loppujen lopuksi sitä ei ehkä edes olisi tarvittu, mutta tulipahan laitettua.

 
Viikonloppuna vuorossa oli piimäpiirakka, joka sopii myös pääsiäiseen. Kyseinen leivonnainen tunnetaan myös muilla nimillä, mutta meillä sitä sanotaan piimäpiirakaksi. Ohjeen olen joskus kirjoittanut äidiltäni muistiin. Tämä on siitä hyvä leivonnainen, että siitä riittää meilläkin syömistä vähän pidemmäksi aikaa, sen verran täyttävää piirakka rahkatäytteineen on.Jossain välissä viikolla leivoin hiivaleipääkin, tällä kertaa auringonkukansiemenillä ja kaurarouheella höystettynä. Leipiin ja sämpylöihin päätyy yleensä sitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Mielelläni käytän siemeniä ja rouheita jauhojen lisäksi. Mielestäni teen hiivaleivät aina samalla tavalla, mutta välillä ne onnistuvat hyvin ja välillä eivät. Yleensä niistä kuitenkin syömäkelpoisia tulee. Ruisleipää on mielestäni helpompi leipoa, se onnistuu aina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti