16. maaliskuuta 2016

Tyynynpäällisiä kierrätysmateriaaleista

Koristetyynyt tyttöjen sänkyjen päällä kaipasivat uudistusta. Annoin tyttöjen itse valita kankaat tyynyihin. Näihin hyödynnettiin jälleen kerran meillä majailevaa loputonta määrää rikkinäisiä ja kulahtaneita vaatteita. Osaan tyynyistä lisäilin joitakin koristeita.

Koristetyynynpäällisiä on mukava ommella, koska niissä saa käyttää melikuvitusta. Varsinkin kierrätysmateriaalien kanssa on hauska puuhailla. Minulla ei useinkaan aloittaessani ole kovin selkeää käsitystä, millainen lopputulos voisi olla. Erilaisia kangaspaloja pyöritellessä ja eri yhdistelmiä kokeillessa idea alkaa pikkuhiljaa muotoutua. 

Näissä mentiin aika yksinkertaisella linjalla, jätin röyhelöt ym. tällä kertaa väliin. Materiaalina on käytetty lakanaa, verhoa, paitoja, yöpaitoja, sukkahousuja ja joskus kauan sitten jonkun lehden tilaajalahjana saatua aamutakkia. Sydäntyynyyn lisäsin tekstin kangasvärillä. Pyrin kierrätysmateriaaleista ommellessani hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan valmiit päärmeet ja muut yksityiskohdat. Niin myös näissä tyynynpäällisissä. Aamutakin vyöstä tuli hienot rusettinauhat tyynynpäällisen reunoja kiinnittämään. T-paidasta ommeltuun tyynyyn lisäsin sukkahousuista valmistetun rusetin. Kahdessa flanellista ommellussa tyynynpäällisessä kankaassa oli niin hienot kuviot, etteivät ne mielestäni lisäkoristeita kaivanneet.

Vielä olisi yksi tyyny ilman päällistä, katsotaan keksisinkö siiihen vielä jonkin idean. Ja kuopuksen sängylle on ehkä ommeltava uusi, tyynyihin sopiva päiväpeite - tilkuista tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti