29. maaliskuuta 2016

Laulujuhlille Sortavalaan -sukat


Kirjasta Sukupolvien silmukat neuloin tällä kertaa punavalkoiset sukat, joiden nimenä on "Laulujuhlille Sortavalaan". Kirjassa oli ohje sekä polvisukkiin että lyhytvartisempiin. Näistä valitsin polvisukat, koska ne ovat mukavan lämpimät talvella hameen kanssa.

Varteen neulottiin useampi kirjoneuleraita, jalkaterä on yksivärinen. Lehtikuvio toistui varressa useamman kerran, muut kuviot neulottiin vain kertaalleen. Välillä meinasin mennä sekaisin siinä, mikä raita oli milloinkin vuorossa. Näitä tulikin neulottua lähinnä iltaisin, jolloin häiriötekijöitä on vähemmän. Sukan taakse neulottiin "sauma" oikeita ja nurjia kerroksia vuorottelemalla.

 
Kantapäässä käytettiin itselleni uutta mallineuletta, verkkopatenttineuletta.

 
Sukista tuli muuten hyvät, mutta nilkasta ne ovat aavistuksen löysät. Kuvioraitoihin oli merkitty kavennettavat silmukat, enkä uskaltanut lähteä niitä muuttamaan. Eipä tuo pieni löysyys varmaan mitään haittaa. Ylhäältä varret ovat ainakin riittävän tiukat, etteivät valahda alas. Nyt pitää kai vaan ensi talvea odotella, kun alkaa olla jo vähän turhan lämmintä villasukille.
 

3 kommenttia:

 1. Kauniit on. Kai tuo nimi kuvaa vain neuleen kuviota. Siis ei kai villasukkia Sortavalan laulujuhlia varten jotka pidetään kesällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäiset sukat on neulottu puuvillalangasta. Eihän sitä tiedä, onko niitä juuri laulujuhlilla käytetty, mutta Sortavalassa on kirjan mukaan tällaisia sukkia neulottu.

   Poista
 2. Kauniit on ja voi kuvitella nuo Sortavalaan. Olen sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista