24. maaliskuuta 2016

Sydäntunika

 
Yhden neuleenkin sain taas valmiiksi asti. Tämän sydäntunikan esikoinen suunnitteli itselleen, ja minä lupasin neuloa sen. Onneksi malli oli yksinkertainen, niin ei tarvinnut paljon pähkäillä. Piirros tunikasta tehtiin jo tammikuussa, mutta ensin kesti sopivien lankojen hankinnassa. Kun sain tunikan alulle, eteni se sutjakasti kainaloihin asti (kunhan olin pari kertaa korjannut silmukkamäärää). Sitten olikin hukassa sovitusinnostus. Mutta nyt se on vihdoin valmis. Ja tuli siitä ilmeisesti suunnilleen sellainen kuin pitikin.

 
Tunika on neulottu pyörönä kainaloihin asti, minkä jälkeen neuloin etu- ja takakappaleen erikseen. Alareunaan neuloin joustinneuletta ja muihin reunuksiin virkkasin rapusilmukoita. Tyttö piirsi itse sydämen ruutupaperille, josta kirjoin sen tunikaan silmukoita jäljitellen. Olisi tuosta sydämestä voinut siistimpikin tulla, mutta kai se välttää. Olkaimiin piti virkata pienet sydämet. Tunika on neulottu puuvilla-akryylisekoitelangasta, toivottavasti se ei pahasti löpsähdä käytössä. Onpahan ainakin mukavan pehmeä. Kyllä nyt kelpaa mennä kouluun itse suunniteltu tunika päällä.1 kommentti:

  1. Ihana sydäntunika. Olen sun blogissa varmaan eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista