14. maaliskuuta 2016

Appelsiini-suklaakääretorttua ja banaanimuffinsseja


Viikonlopun kunniaksi leivoin kääretortun, johon käytin täytteeksi itse tehtyä appelsiinimarmeladia. Pohjaksi tein ihan tavallisen suklaakääretorttupohjan ja täytteeksi laitoin marmeladin lisäksi kermavaahto-tuorejuustoseosta. Täytettä tuli sen verran runsaasti, että kuorrutin sillä vielä koko tortun. Päälle rouhin vähän tummaa suklaata.

Tuorejuustotäyte oli herkullinen, sitä saatan laittaa toistekin kääretortun väliin. Kovin paljon en ole kääretorttuja leiponut, voisi kai niitä tehdä enemmänkin. Pakastimessa on vielä puolukoita, ehkä niitäkin voisi kokeilla kääretortun väliin.

Aiemmin viikolla leivoin banaanimuffinsseja välipalalle, niihin sain käytettyä kaksi tummunutta banaania. Muffinsseihin toivottiin banaanin lisäksi kaakaojauhetta. Olen kuulemma joskus sellaisia tehnyt ja olivat ilmeisesti maistuvia. Mitään muistikuvaa ei itselleni ollut noista muffinsseista jäänyt, eikä ohjeestakaan näin ollen ollut mitään tietoa. Onneksi täältä löytyi sopiva ohje.

Ihmeempiä koristeluja näihin ei nyt laitettu, sirottelin päälle vain hiukan tomusokeria. Hyvin kävivät kaupaksi, vaikka itse pidänkin ehkä banaanimuffinsseista enemmän ilman kaakaojauhetta.

Viikonloppuna leivoin taas ruisleipääkin, kun edelliset oli jo syöty. Tällä kertaa tein pieniä ruisleipäsiä. Ruisrouhetta pitäisi muistaa hankkia, ruisleivästä tulee mielestäni parempaa, kun sitä laittaa hiukan joukkoon. Mutta hyvältähän se maistuu ilmankin, varsinkin tuoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti