12. maaliskuuta 2016

Kierrätyshameita kesää varten

Ilmassa alkaa olla jo kevään tuntua, ja innostuinkin ompelemaan kaksi kesähametta. Molempien materiaalit ovat peräisin tyttöjen rikkinäisistä vaatteista, ainoastaan ompeluun käytetyt langat ovat uusia.Kaitalehameen idea putkahti päähäni eräänä päivänä ihan yhtäkkiä. Olen ommellut monenlaista rikkinäisistä legginseistä, mutta tämä ei aiemmin ole tullut mieleeni. Kun lahkeet leikkaa irti ja avaa, tulee niistä ylösalaisin käännettynä juuri sopivia kaitaleita hameeseen. Leikkasin kaitaleet siten, että reikäiset kohdat jäivät pois. Housujen ehjille yläosillekin löytyi käyttöä, kun yhdistin kaitaleet sellaiseen.Kaitaleiden ompelu yhteen ei ollut ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Eiväthän ne legginsit tietenkään ole keskenään samanlaista materiaalia, vaan eroavat joustavuudeltaan. Mielestäni sain kaitaleet kuitenkin yhdistettyä aika siististi. Helmapäärme vähän aaltoilee, mutta saa kelvata. Piha- ja kotihameenahan tätä varmaan tulee käytettyä.

Toiseen hameeseen yhdistin yläosastaan puhkikuluneen tunikan helman ja legginsien vyötärön. Tällä samalla periaatteella voisi kokeilla ommella hameita myös aikuisten paidan helmasta tai vaikka uudesta trikoostakin. Vähän vähemmällä vaivalla pääsee, kun vyötärö on valmiina.
Itsellekin pitäisi ehkä ommella pari kivaa ja rentoa kotihametta. Niihinkin varmaan löytyy kaapista jotain materiaalia. Ja sitten vaan odotellaan hamekelejä.

5 kommenttia:

 1. Materiaalia kyllä riittää ��. Hienoja hameita on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaalista ei tosiaan ole pulaa, ja lisää tulee koko ajan ;)

   Poista
 2. Nättejä. Tekee itsekkin mieli kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, näissä ei ainakaan kustannukset päätä huimaa :)

   Poista
 3. Nättejä. Tekee itsekkin mieli kokeilla :)

  VastaaPoista