22. huhtikuuta 2016

Äidin farkuista tyttärelle shortsit


Ompelin omista rikkinäisistä farkuistani esikoiselle shortsit. Kaavana näissä oli Ottobren Minnie Mouse (Ottobre 3/2014). Jotta shortsit eivät olisi aivan tylsät, koristelin niitä takaa pitsillä ja kukalla. Kaikki tarvikkeet löytyivät valmiiksi kotoa. Rikkinäiset farkut saa onneksi aika hyvin kierrätettyä. Olen käyttänyt niitä hameisiin, peittoihin, tyynyihin, kangaskoreihin ja ties mihin. Pienet tilkut kerään pussiin, niistä voi sommitella kaikenlaista.Alkuperäisistä housuista käytin vetoketjuhalkion, vyötärökaitaleen lyhennettynä ja vyölenkit. Vyötärökaitaleen ratkoin auki ja vyölenkit irti. Lyhensin myös vetoketjua hiukan. Haastetta lisäsi se, että olin aiemmin leikannut farkkujen toisesta lahkeesta yli puolet johonkin muuhun käyttöön. Niinpä kaavoja piti hiukan sovitella, että sain kaikki palaset leikattua.

Onnistuin vielä ensin leikkaamaan kaksi samanlaista takakappaletta, joten jouduin leikkaamaan toisen uudelleen sellaisesta kohdasta, jossa oli alkuperäisten farkkujen takatasku. Tämä kohta näkyy nyt shortseissa vähän tummempana. Onneksi takatasku ja pitsi peittävät hiukan tuota kohtaa. Kaikki tikkaukset eivät menneet aivan kohdalleen, mutta en jaksanut ruveta niitä useampaan kertaan ompelemaan.


Takataskun kukka on kierrätetty jo monen vaatteen kautta. Nyt se sopi mielestäni hyvin näihin shortseihin pitsin seuraksi.

Lahkeiden taitteet käännettiin oikealle puolelle ja jätettiin huolittelematta. Ohjeen shortseihin oli ommeltu koristenauha taitteen päälle, mutta minulla ei ollut sopivaa nauhaa, joten ompelin sen sijasta kaksi tikkausta. Ja kuinka ollakaan - samanlaiset lahkeet näin eilen erään vaatekaupan mainoksessa lasten shortseissa.

Mieleiset näistä taisi tulla, ja vyötärökin oli juuri sopivan kokoinen. Parasta kuulemma on, että näissä on oikeat taskut ja vyölenkit. Nyt toinenkin haluaa samanlaiset, ehkä voisin yhdet risat pihafarkut tähän tarkoitukseen uhrata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti