17. huhtikuuta 2016

Sitruunaleivonnaisia

Kaksi sitruunalla maustettua kuivakakkua ja sitruuna-marenkipiiras. Nämä leivonnaiset sopivat kai hyvin kevääseen. Vaikka oikeastaan leivoin ne siitä syystä, että viimeksi kun tarvitsin sitruunankuorta johonkin leipomukseen, kaupassa oli luomusitruunoita vain isommissa pakkauksissa. Tuolloin käytin vain yhden sitruunan, ja nyt piti löytää käyttöä lopuille niin kauan kuin ne olivat vielä hyviä.

 
Sitruunakakut ovat ihan tavallisia murokakkuja. Mausteeksi laitoin sitruunankuorta ja -mehua. Sitruunamehun vuoksi kakuista tuli vähän kosteampia kuin yleensä. Maku oli mukavan sitruunainen. Toisen kakun päälle laitoin tomusokerikuorrutetta, mikä sopi kakkuun hyvin. Toinen kakku jäi ilman kuorrutetta, koska sen laitoin pakastimeen.

 
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun leivoin näillä kahdella joululahjaksi saadulla kakkuvuoalla yhtä aikaa. Ensi kerralla teen isomman taikinan, koska kakut jäivät hiukan mataliksi. Olen aika huono arvioimaan, kuinka iso taikina mihinkin vuokaan mahtuu, mutta nytpähän tuli tuokin kokeiltua.

Viime viikonloppuna leivoin sitruunamarenkipiiraan. Sitä olen monesti suunnitellut tekeväni, mutta aina se on jäänyt. Nyt kun sitruunoita oli valmiiksi kotona, kokeilin leipoa piiraan tämän ohjeen mukaan. Marengin olisi voinut pursottaa hienosti piiraan päälle, mutta itse levitin sen vain lusikalla. Piiras olisi saanut paistua vähän kauemminkin, nyt marenki jäi aika vaaleaksi. Minulla oli sen verran puuhaa, että pelkäsin unohtavani piiraan uuniin. Hyvin se taisi kuitenkin maistua, saatiin sopivasti vieraskin sitä maistelemaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti