8. huhtikuuta 2016

Kevätkakku


Leivoimme kevään kunniaksi täytekakun, joka tietysti koristeltiin aurinkoisen keltaisella marsipaanilla. Meidän perheessä synttärit ajoittuvat loppukesään ja syksyyn, ja silloin tulee täytekakkuja leivottua enemmänkin. Näin keväällä alkaa kuitenkin yhden jos toisenkin tehdä mieli täytekakkua.

Viime vuonna teimme pääsiäiseksi täytekakun ja silloin mietin, että voitaisiin ottaa pääsiäiskakun leipominen tavaksi. Se ehti kuitenkin vuoden aikana unohtua, ja tänä pääsiäisenä syötiinkin pääsiäismuffinsseja ja appelsiinitiramisua. Nyt alkoi kuitenkin taas kuulua toiveita täytekakusta ja pitihän sellainen leipoa.

Jokainen sai valita kakkuun yhden raaka-aineen. Tällä periaatteella kakkuun päätyi suklaata, banaania, kermavaahtokuorrutusta ja marsipaania. Suklaakakkupohjan väliin laitettiin survottua banaania sekä suklaarouheella maustettua mascarponevaahtoa.


Mascarponevaahtoa jäi sen verran, että siitä kermavaahdolla jatkettuna riitti kakun kuorruttamiseenkin. Koristeet valmistettiin keltaisesta marsipaanista. Lapset osallistuivat innolla kakun leipomiseen ja etenkin koristeluun, koristeet ovat lähes kokonaan heidän tekemiään. Hyvältä tämä kevätkakku maistui, seuraava täytekakku onkin varmaan äitienpäiväkakku.1 kommentti:

  1. Onpa ihania koristeita. Ja makoisan näköisiä kakkuja.

    VastaaPoista