6. huhtikuuta 2016

Kevään merkkejä

Lumi alkaa vähitellen sulaa pihasta ja kukkapenkissä näkyy jo kaikenlaisia alkuja. Tuntuu, että nyt paljastuu joka päivä uusi alue lumen alta. Lähes aina kotiin tullessani käyn tekemässä pienen kierroksen pihassa.

Viime syksynä istutin pussillisen sekalaisia sipulikukkia keväisen kukkaloiston toivossa. Osa sipuleista on kuitenkin syöty, ainakin kaikki tulppaanit taitavat olla mennyttä. Ilmeisesti pienemmistä sipuleista on ainakin osa säästynyt, koska niitä näyttää maasta nousevan. En tietenkään enää muista, mitä mihinkin istutin, mutta eiköhän se ennen pitkää selviä.

Muitakin alkuja pilkistelee jo mullan seasta, tuntuu että joka päivä näkyy jotain uutta. Jouluruusu näyttää selvinneen ensimmäisestä talvestaan. Tosin sen syksyllä tekemät nuput ovat paleltuneet, mutta uutta kasvua on jo tulossa.

Viime kesä oli ensimmäinen tämän pihan parissa, ja kaikenlaista tuli maahan istutettua. Nyt onkin mielenkiintoista seurata, kuinka eri lajit ovat talvesta selvinneet.
Kevätkaihonkukka kasvattaa uusia lehtiä.
Pioneista aikaisimmassa näkyy jo alkuja, kaksi muuta ovat vielä lumen alla.
Palavanrakkauden istutin viime kesänä, ja hyvin se näyttää talvesta selvinneen.
Kiven vieressä kasvavaan kylmänkukkaan tuli viime vuonna useampi kukka.
Sormustinkukat kasvatin viime kesänä siemenistä, jotka otin vanhan kotimme pihassa kasvaneista kukista. Nyt ne toivottavasti kukkivatkin.
Rikko
Mehitähtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti