4. huhtikuuta 2016

Kesäpeitto vanhoista lakanoista



Tämän peiton alla aion ottaa kesällä torkkuja terassilla. Viime kesänä kaipasin juuri tällaista kevyttä ja ohutta peittoa. Leikkelin tilkut keltasävyisistä lakanoista ja väleihin laitoin aina yksivärisen valkoisen tilkun, jottei peitosta tulisi liian värikäs. Olin aikeissa kirjoa muutamaan valkoiseen tilkkuun kukkia koristeeksi, mutta luovuin ajatuksesta. Mielestäni peitto on parempi näin, kukkatilkut tuovat siihen riittävästi väriä.


Välissä ei ole ollenkaan vanua, koska halusin peitosta ohuen. Ompelin päällisen ja pohjakankaan vain siksakilla yhteen reunoista ja kanttasin vinonauhalla. En kiinnittänyt kerroksia yhteen keskeltä, voinhan myöhemmin ommella ne muutamalla pistolla kiinni toisiinsa, jos on tarvetta. Pohjakangas on myös vanhaa lakanaa.


Taisin olla ommellessa hiukan huolimaton, sillä tässä peitossa eivät kaikki ompeleet ole aivan kohdallaan. Mutta ehkei se tällaisessa pihapeitossa haittaa, itsehän sitä pääasiassa katselen. Kivan kesäinen peitosta tuli, ja vähän aikaa sittenhän ompelin peittoon sopivat hameetkin. Nyt vain kesäsäitä odottelemaan.

3 kommenttia:

  1. Kiva idea vanhojen lakanoiden käyttöön ja ihana aurinkoinen lopputulos!

    VastaaPoista
  2. Hieno peitto. Meidän ensimmäisen kodin lakanoita -70 luvulta. Kiva kun pääsevät vielä käyttöön.

    VastaaPoista
  3. Tilkkupeittoihin saa kyllä hyvin käytettyä vanhoja kankaita, pienetkin palat. Ja peittoa katsellessa voi muistella, mistä paidasta tai lakanasta tilkut ovat peräisin. Meillä on useampikin tilkkupeitto, joihin on käytetty juuri vanhoja vaatteita, lakanoita ym.

    VastaaPoista