24. huhtikuuta 2016

Taskutakki

Lainasin kirjastosta Lankaleikki-kirjan, jossa on Veera Välimäen neuleohjeita. Kirjassa oli monta kivalta näyttävää ohjetta, joista valitsin neulottavaksi Taskutakin. Olin kaivannut juuri jotain tämän tyylistä rentoa neuletakkia. Olen aiemmin neulonut Veera Välimäen suunnitteleman Cobblestone Trenchcoat -takin, joka on yksi lempineuletakeistani. Lankana käytin siinä Lang Novenaa, jonka ansiosta takki on kevyt mutta lämmin.

Lankaleikki-kirjan mallit on suunniteltu ihanille käsinvärjätyille langoille, mutta halusin tehdä ensin koeversion edullisemmasta langasta. Takin rakenne on melko erikoinen, enkä ollut varma onnistuisinko saamaan aikaan kelvollisen takin. Langaksi valikoitui Novita Florica, jota olin joskus kauan sitten alennuksesta ostanut. Olin siitä jotain yrittänyt tehdäkin, mutta tuo tekele sai nyt purkutuomion.


Neulominen edistyi vauhdikkaasti takakappaleen helmaan asti. Jätin osan lisäyksistä tekemättä, enkä ole aivan varma noudatinko ohjetta muutenkaan täysin. Takkia ei voinut alkuvaiheessa sovittaa ja halusin päästä nopeasti niin pitkälle, että näkisin tuleeko siitä hyvä. Välillä nimittäin tuntui, että takista tulee aivan valtavan kokoinen.

Siinä vaiheessa, kun takista puuttui enää hihat, se hautautui kaappiin pitkäksi aikaa. Sovitin takkia ja tulin siihen tulokseen, että se on liian lyhyt ja valtavan leveä. Olin varma, että se on purettava. Niinpä mitään innostusta hihojen neulomiseen ei ollut.

Takki lojui kaapissa reilun kuukauden hihoja vailla, kunnes päätin neuloa sen kuitenkin valmiiksi. Hihat valmistuivatkin melko sukkelasti ja pääsin viimeistelemään takin. Pingotuksen jälkeen sovitin takkia, ja sehän olikin paljon parempi kuin kuvittelin. Kyllä tuota varmaan tulee pidettyä. Se on juuri sellainen mukavan rento ja löysä kuin haaveilinkin. 
Malli: Taskutakki (kirjasta Lankaleikki)
Lanka: Novita Florica
Puikot 3,5 mm

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi tein sen loppuun. Kastelu ja pingotus tekevät kyllä ihmeitä neuleelle.

      Poista