Aiemmin leipomastani piimäpiirakasta jäi vajaa piimäpurkki jääkaappiin ja koska meillä ei kovin innokkaita piimänjuojia ole, päätin käyttää lopun piimän "Helppoihin piimäsämpylöihin". Sämpylöiden ulkomuoto ei ollut kovin kaunis, mutta sisältä ne olivat mukavan meheviä. Piimän lisäksi sämpylöihin käytettiin vehnä- ja ohrajauhoja.
Kirjassa oli myös leipäohjeita eri puolilta Suomea. Ohrajauhoja sattui olemaan kaapissa sen verran reilusti, että kokeilin leipoa rievää.

Maanantaina kaipasimme pääsiäisherkkujen jälkeen jotain suolaista, joten leivoimme kuopuksen kanssa juustosarvia iltapalalle. Aiemmin olen tehnyt juustosarvet eri ohjeella, mutta nyt kokeilimme tämän kirjan ohjetta. Kuopukselta sujui sarvien rullaus ja voitelu hienosti, toivottavasti tulee toistekin apulaiseksi sarvien leipomiseen.

Keskiviikkona leivoin vielä porkkanaleipäsiä, kirjan ohjeen nimenä oli "Makeat porkkanaleipäset". Taikinaan lisättiin 2 rkl hunajaa ja leipien päälle ripoteltiin auringonkukansiemeniä. Näistä tuli meheviä, todennäköisesti sen vuoksi, että porkkanaraastetta laitettiin taikinaan reilusti.

Monta ohjetta on kirjasta vielä kokeilematta, mitähän seuraavaksi leipoisin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti