10. syyskuuta 2016

Kämmekkäät ja tuubihuivi tytölle


Nämä vaaleanpunaiset kämmekkäät ja tuubihuivi menivät lahjaksi eräälle tytölle. Nyt aamut ovat jo sen verran viileitä, että lämmikettä kaivataan. Tuubihuivin neuloin ainaoikeinneuleena. Käytin siihen kaksi kerää Svarta Fåret Fiori -lankaa, jotka sain alkukesällä Lankamaailmasta kaupanpäällisinä. Mielestäni ainaoikeinneule sopi hiukan epätasaiseen pintaan, joka langasta syntyy.

Huivin väriin sopivat langat kämmekkäisiin löysin omista varastoista. Tosin niitä oli sen verran vähän, että loppua kohden alkoi jännittää, riittävätkö ne. Ja onneksi riittivät. Paljon ei tosin jäänyt jäljelle.
Kirjoneuleen valitsin kämmekkäisiin siitä syystä, ettei vaaleanpunaista lankaa ollut riittävästi käytettäväksi yksinään. Raidat tuntuivat jotenkin tylsiltä ja epäilin, etteivät kirjoneulekuviot erottuisi riittävän hyvin näillä väreillä. Sitten törmäsin Rasteri-lapasiin ja päätin kokeilla niiden kuviota. Näistä oli kyllä aurinkoisena päivänä aika haastava saada sellaisia kuvia, joissa kuviot erottuisivat. Ranteeseen tein resorin, koska se on mielestäni lapsilla käytännöllinen. Jos haluaa käyttää kämmekkäitä takin tai hupparin kanssa, on resori helppo työntää hihan alle.

Malli: Kuvio Rasteri-lapasista
Lanka: Novita Florica (vaaleanpunainen)
ja joku suunnilleen samanpaksuinen sukkalanka (valkoinen)
Puikot: 3 mm  

2 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä ja kiva kuvio. Varmasti lämmittävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuvio sopi mielestäni hyvin näihinkin. Ehkä kokeilen sitä vielä lapasiinkin.

      Poista