20. syyskuuta 2016

Kierrätyskäärme



Tämä idea on muhinut päässäni jo pitkään, mutta nyt vihdoin sain sen toteutettua. Ompelin käärmeen tyttöjen rikkinäisistä sukista. Jossain lehdessä näin joskus tällaisen ja siitä asti olen tätä suunnitellut. Meillä on paljon lasten rikkinäisiä sukkia, joissa varret ovat kuitenkin vielä aivan käyttökelpoista materiaalia. Monenlaista olen niistä väkertänyt, mutta aikamoinen läjä sukkia oli taas kertynyt.

Alunperin minua hirvitti ajatella, kuinka paljon vanua tällaisen käärmeen täyttämiseen kuluisi. Mutta sitten sain loistavan idean: käärmeenhän voisi täyttää kaikenlaisella kangasjätteellä, jota meiltä löytyy runsain määrin. Niinpä silppusin käärmeen täytteeksi muotonsa menettäneitä ja kuluneita sukkahousuja, trikoovaatteiden palasia (ohueksi kuluneita kohtia, pipojen teosta ja kuteiden leikkaamisesta jääneitä vaatteiden osia jne.) sekä tietysti sukkien rikkinäisiä teräosia. Uskomattoman paljon kangassilppua käärme nieli. Käytin tähän lähinnä trikoota, jotta käärme olisi pehmeämpi. Ja pienetkin puuvillakankaiden palaset on helppo käyttää esim. tilkkutöihin, kun taas ohueksi kuluneelle trikoolle on vaikea keksiä muuta käyttöä.


Kangaspalasten silppuamiseen kului jonkin verran aikaa, mutta muuten tämä oli aika yksinkertainen projekti. Leikkasin sukista varret ja ompelin ne yhteen. Täytin käärmettä aina kunkin varren lisäämisen jälkeen, koska täytettä oli hankala saada sullottua kovin pitkälle. Päähän käytin yhden ehjän parittoman sukan. Kielen tein huovasta ja silmät napeista. Aloitin ompelun käärmeen päästä. Hännän leikkasin suipoksi ja ompelin päältä päin umpeen. Vähän muhkurainen käärmeestä tuli, mutta eipä tuo niin haittaa.


Tämän käärmeen varasi esikoinen itselleen. Kuopukselle ompelen vielä oman, materiaalitkin katsoin jo valmiiksi. Mutta se saa nyt hetken odottaa, koska Lego Friendsit valtasivat juuri huoneen, jossa yleensä ompelen :) 



Esikoinen asetteli käärmeen sängylleen ja aika hyvin se sopii väreihin.

4 kommenttia:

  1. Tuohan oli mainio juttu, sukista käärme. Siitä tuli komea ja pitkä. Ja hyödyllistä täytettä, ei tarvinnut heittää roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyödyllinen homma. Minulla oli pari kassillista täytteeksi sopivaa materiaalia ja hyvin se tässä hupeni.

      Poista
  2. Kiitos ideasta, luulenpa että mummon pikku Prinsessakin tykkäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, aika helppo homma tämä oli.

      Poista