18. syyskuuta 2016

Synttärijuhlintaa


Kuopus täytti vuosia ja sen kunniaksi järjestettiin tietysti juhlat kavereille. Meillä tytöt ovat ainakin tähän asti halunneet pitää juhlansa kotona. Ohjelma ja tarjoilut suunnitellaan ja toteutetaan nykyään yhdessä. Leikeistä vettä kengässä, rikkinäinen puhelin ja myrkkykarkki tuntuvat viehättävän edelleen.

Tällä kertaa synttärikakkutoiveena oli kissa. Haastetta tähän hommaan toi se, ettei marsipaania ja sokerimassaa saanut käyttää, ainoastaan kermavaahtoa ja karkkeja. Leivoin kaksi suurta kakkupohjaa pellillä ja niistä leikkasin piirtämälläni kaavalla kolme kissan naamaa. Jämäpaloista leikkasin vielä kuonon. Kerrosten väliin laitettiin vadelmahilloa ja vaniljavaahtoa. Päällystin kakun kermavaahdolla ja yritin haarukan avulla kuvioida sen muistuttamaan kissan turkkia. Korviin laitoin vaaleanpunaista vaahtokarkkia, nenäksi punaisen sydänkarkin. Viikset ja suun tein lakunauhasta. Kaupasta en löytänyt valmista lakunauhaa, joten leikkasin nauhat lakumatosta. Kyllä tuo kuopukselle kelpasi kissaksi, se on kai pääasia.Kakun lisäksi tarjottiin minimuffineja, marenkeja ja pikkuleipiä sekä tietenkin vaahtokarkkeja ja sipsejä. Minimuffinit tein suosikkiohjeellani, jolla mielestäni syntyy ihanan mehevät muffinit. Maustan taikinan aina sillä, mitä sattuu kaapista löytymään. Tällä kertaa tein vain ihan perustaikinan. Valmiit muffinit koristeltiin tomusokerikuorrutteella ja strösseleillä. Pellillisen näitä leivoin, eikä yhtäkään jäänyt jäljelle eli nämä taisivat olla näiden synttärien suosikkileivonnaisia.Viime vuonna tein esikoisen synttäreille pieniä marenkeja, jotka osoittautuivat niin suosituiksi, että tein niitä nyt uudelleen. Marengit koristeltiin myös strösseleillä. Tällä kertaa marenkeja jäi hyvin jäljelle, mutta eiköhän niille jotain käyttöä keksitä.
Marengeista jääneet keltuaiset käytin pikkuleipiin. Leivoin viipalepikkuleipiä tällä ohjeella ja suklaapikkuleipiä tällä ohjeella. Suklaapikkuleivistä tuli jostain syystä aika erinäköisiä kuin ohjeen kuvassa, mutta hyvin ne tytöille maistuivat.Kaurasuklaapallot ovat tyttöjen mielestä hyviä ja niiden tekeminen sujuukin heiltä näppärästi kahdestaankin. Näitä pallosia he halusivat tehdä näille synttäreillekin. Pallot koristeltiin myös samoilla strösseleillä ja niistä tulikin kivan värikkäitä.Pöytäkoristeet askarreltiin tyttöjen kanssa silkkipaperista ja tietysti päivänsankarin lempivärissä. Oikeasti sävy on hiukan punaisempi kuin kuvassa. Tytöt myös koristelivat jokaiselle oman mukin koristeteipillä ja nimikoivat ne.

Näin juhlien yhteydessä olen kyllä tyytyväinen siihen, että uunissamme on kiertoilmaominaisuus. Pikkuleipien ym. paistaminen sujuu sutjakkaasti, kun uuniin voi laittaa pari pellillistä kerralla paistumaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti