7. syyskuuta 2016

Porkkanakakkua ja kauralastuja


Porkkanakakku on hyvää, mutta aika harvoin sitä tulee tehtyä. Viime viikonloppuna päätin leipoa sitä pitkästä aikaa. Viime kerrasta on sen verran aikaa, etten millään muistanut, millaisella ohjeella olin kakkua leiponut. Erilaisia ohjeita silmäiltyäni päädyin valitsemaan tämän ohjeen.

Kakusta tuli hyvän mehevä, vaikka tässä ohjeessa rasvana oli vain 1dl rypsiöljyä. Porkkanasta tulee kuitenkin kakkuun hyvin mehukkuutta. Kuorrutukseen laitoin tällä kertaa sulatejuustoa. Toinen vaihtoehtohan on tuorejuusto, siitä teen ehkä kuorrutteen ensi kerralla. Kokeilin Koskenlaskija-paketista löytynyttä ohjetta kuorrutteeseen. Siinä juusto sulatettiin ensin rasvan kanssa ja tomusokeri sekoitettiin lopuksi joukkoon.


Kuorrute oli hyvää, mutta sitä olisi voinut olla hiukan enemmänkin. Kakun päälle ripoteltiin koristeeksi kaapista löytyneitä pieniä vaaleanvihreitä koristehelmiä.

Äskettäin tuli leivottua myös jotain muuta, mitä en ole pitkään aikaan leiponut - kauralastuja. Oli tarvetta nopealle ja helpolle herkulle, ja mikä olisikaan helpompaa kuin nämä. Käyttämäni ohje löytyi vihkosta, johon kirjoitin joskus muinoin ruokaohjeita talteen. Nyt maltoin jättää lastujen väliin riittävän suuret välit, joten en tällä kertaa saanut yhtä suurta kauralastua, kuten on joskus käynyt :)

1 kommentti: